آنچه در این مقاله میخوانید
در کسبوکارهای امروزی دیگر مرزهای جغرافیایی و ساعات مختلف شبانهروز، نباید محدودیتی در تعامل و همکاری افراد و شرکتها به وجود آورد؛ درنتیجه ضرورت دسترسی به ابزارهایی که این محدودیتهای زمانی و مکانی را پشت سر گذارد و امکان دسترسی سریع، راحت و امن به دادهها و برنامههای موردنیاز برای پیشبرد کار را فراهم کند، بیش از پیش حس میشود. مدیران شرکتها معتقدند پس از تجربه دورکاری کارمندان بهواسطه شیوع کرونا، (چه این بیماری ادامه پیدا کند و چه این محدودیتها برای کار کردن از هر فضایی غیر از محل کار رفع شود) دورکاری بهعنوان سبک جدیدی از کار کردن، در فرهنگ کاری سازمانها باقی خواهد ماند. درنتیجه مدیران از طریق مجازیسازی این بخشها، برای دسترسی بدون محدودیت پرسنل به ابزارها و دادههای موردنیاز تلاش خواهند کرد. دسکتاپ مجازی یکی از مهمترین امکاناتی است که میتواند در این سبککاری جدید راهگشا باشد و دسترسی به امکانات کاری سازمان (محیط دسکتاپ افراد در محل کار) از طریق اینترنت را از هر مکان و بدون محدودیت در ابزارها فراهم کند.
دسکتاپ مجازی چیست؟
سرویس دسکتاپ مجازی یکی از انواع خدمات ابری است که با قرار دادن برنامهها و ابزارهای موردنیاز کاربران بر یک فضای ابری واحد، امکان دسترسی به این امکانات را از طریق هر کامپیوتر در هر مکانی، تنها از طریق اتصال به اینترنت فراهم میکند. استفاده از این سرویس با متصل کردن تمام دسترسیها به یک سیستم مرکزی، دغدغههای شرکتها درباره امنیت، بهرهوری، هزینهها و یکپارچگی سازمانی را رفع میکند. طی استفاده از این سرویس کاربران تنها به میزان مصرف هر سرویس هزینه پرداخت میکنند و نیازی به خرید تجهیزات کامپیوتری پیشرفته وجود ندارد.
نکته مهمی که باعث اقبال زیاد سازمانها به این سرویس شده، امکان دسترسی به دادهها و ابزارها از طریق هر دستگاه دیجیتال است. دیگر اهمیتی ندارد که از موبایل به شرکت وصل شوید یا کامپیوتر؛ سیستم کامپیوتری شما تا چه اندازه مجهز و پیشرفته و یا قدیمی و محدود باشد. بااتصال از طریق یک مرورگر به اینترنت، هر آنچه نیاز داشته باشید در اختیار شماست!
به کمک سرویس دسکتاپ مجازی، پروژههای تیمی سازمان بهراحتی قابل انجام است و محدودیتهای مکانی و یا زمانی پرسنل، خللی در پیشبرد پروژه ایجاد نمیکند؛ هر فرد تنها با دسترسی به اینترنت، از هرکجا میتواند وظیفه خود را انجام دهد.
مجازیسازی سرویسهای مختلف متناسب با نیاز سازمانها، به یکی از ضرورتهای کسبوکارهای امروزی تبدیلشده است. درنتیجه در سطح جهانی، شرکتهای بزرگ و مطرح زیادی به این حوزه ورود کرده و به ارائه سرویسهای مجازی میپردازند. شرکتهای VMware، مایکروسافت، سیتریکس (Citrix)، Red Hat، اوراکل، آمازون، گوگل، Parallels، هواوی، Virtual Bridges، ده شرکت برتر درزمینهٔ مجازیسازی و ارائه خدمات دسکتاپ مجازی در دنیا هستند.
مزایای بهکارگیری سرویس دسکتاپ مجازی در سازمانها
امنیت
امنیت همواره یکی از اساسیترین دغدغههای هر کسبوکاری است؛ چه از جنبه فیزیکی و چه مجازی. یکی از مزیتهای مهم سرویس دسکتاپ مجازی نیز همین است. با استفاده از این سرویس میتوان دستگاههای متصل به دادهها را ردیابی و کنترل کرد و کاربران بدون اجازه قادر به انتقال و یا کپی کردن هیچ دادهای از دیتابیس شرکتبهدستگاه شخصی خود نخواهند بود. درنتیجه این کنترل، ریسک نشت دادههای مهم سازمان به حداقل میرسد.
بدین ترتیب دادههای اصلی تولیدشده در فرآیند کسبوکار تنها بر روی یک فضای ابری ذخیرهشده و این فضا نیز توسط متخصصین مجرب شرکت ارائهدهنده خدمات در برابر حملات احتمالی و باج افزارها پشتیبانی میشوند. شما بهصورت ریموت از هر مکانی به دادههای موردنیاز خود دسترسی دارید و در صورت از بین رفتن دادهها و ایجاد مشکل در دسکتاپ، این دادهها توسط فایلهای بکاپ موجود، قابل بازیابی هستند.
مدیریت آسان و مقیاسپذیری
هر کسبوکاری برای نگهداری و مدیریت دستگاهها و سرویسهای مورداستفاده، به یک تیم پشتیبانی نیاز دارد. بااینکه این تیمهای پشتیبانی در اکثر مواقع بهصورت مستقر در شرکت حضور دارند اما گاهی به دلیل برخی محدودیتهای مکانی و زمانی، مدیریت شرایط دشوار میشود. با استفاده از دسکتاپ مجازی میتوان به یک سیستم پشتیبانی و مدیریت یکپارچه مرکزی برای نگهداری و محافظت از دادهها و سرویسها متصل شد. در این حالت تمامی برنامههای نصبشده و حتی فایلهای شخصی بهصورت مرکزی مدیریت میشوند و در صورت بروز هرگونه مشکلی، بهسرعت فایلهای بازیابی شده در اختیار کاربران قرار میگیرد.
همچنین با میسر بودن مدیریت یکپارچه ابزارهای نصبشده بر روی دسکتاپ هرکدام از پرسنل، میتوان از نصب نرمافزارهای غیرضروری که ممکن است افراد از آن برای کارهای متفرقه استفاده کنند جلوگیری کرد. بدین ترتیب تمرکز و کارایی پرسنل افزایش خواهد یافت.
سرویس دسکتاپ مجازی مقیاسپذیر است و سازمانها میتوانند در هر زمان که نیاز به توسعه کسبوکار خود داشته باشند، بدون داشتن دغدغه نسبت به تأمین سرویسهای سختافزاری، با حداقل امکانات و در سریعترین زمان ممکن، سیستمهای موردنیاز کارمندان را فراهم کنند.
صرفهجویی و پرداخت به میزان مصرف
صرفهجویی در هزینه از اولویتهای هر سازمانی است و دسکتاپ مجازی در این بخش همکسب و کارها را تنها نمیگذارد. با استفاده از این سرویس ابری، کارفرمایان نیاز به تهیه تجهیزات کامپیوتری کمتر و ابتداییتری دارند؛ مثلاً تین کلاینتها و زیر کلاینتها (کامپیوترهای با توان پردازشی محدود که تحت مدیریت سرور اصلی در شبکه کامپیوتری سازمان کار میکنند) هم حتی برای این کار کفایت میکنند. دسکتاپ مجازی قابلیت دسترسی بر روی موبایل را هم داراست، بدین ترتیب حتی گاهی نیاز به خرید تجهیزات سختافزاری هم نخواهد بود. کاربران نهایی میتوانند از هر دستگاه دیجیتالی از لپتاپ گرفته تا تبلت و … به دسکتاپ مجازی متصل شوند و فارغ از اینکه آن دستگاه چه سیستمعامل و یا چه امکاناتی دارد، بهتمامی امکانات موردنیاز برای انجام کار خود دسترسی داشته باشند.
از طرف دیگر با استفاده از این سرویس متمرکز، مصرف برق شرکت نیز بهشدت کاهش خواهد داشت. بدین ترتیب نهتنها در هزینههای شرکت صرفهجویی قابلتوجهی میشود، بلکه محیطزیست هم آسیب کمتری میبیند.
در ارائه خدمات سازمانی توسط دسکتاپهای مجازی، شرکتها تنها به میزان مصرف و خدماتی که دریافت میکنند هزینه میپردازند و نیاز به پرداخت هزینه از پیش، برای فعالسازی سرویسهایی که ممکن است مورداستفاده قرار گیرند وجود ندارد.
انعطاف
یکی از ویژگیهای بارز سرویسهای ابری، انعطافپذیری بالای آنها در خدمترسانی به کاربران است. سرویس دسکتاپ مجازی نیز از این قاعده مستثنی نیست. کاربران با استفاده از این سرویس میتوانند از هر مکان و در هر ساعت از شبانهروز تنها از طریق اتصال به اینترنت به دادههای کاری موردنیاز دسترسی داشته باشند و دیگر ضرورتی برای حضور در محل شرکت نخواهد بود. این امر میتواند بهرهوری پرسنل را نیز افزایش دهد؛ زیرا دیگر آنها ملزم به حضور مداوم در محل کار نخواهند بود. علاوه بر چنین مزیتی برای پرسنل، سازمانها میتوانند از محل صرفهجوییهای ایجادشده طی استفاده از سرویس دسکتاپ مجازی، بر توسعه جنبههای دیگر کسبوکار تمرکز کنند.
کمک به حفظ تصویر برند شرکت
راهاندازی و نصب تمامی سیستمهای یک شرکت با نرمافزارها و تنظیمات بصری واحد، فرآیندی وقتگیر و انرژی بر است. حالآنکه با استفاده از دسکتاپ مجازی، این کار فقط یکبار انجام میشود و تمام سیستمها همزمان به یک سیستم واحد متصل میشوند. تمام سیستمها ازنظر سیستمعامل، برنامهها و تنظیمات هماهنگ خواهند بود و این کار هزینههای پشتیبانی و مدیریت سیستمها را بهشدت کاهش میدهد.
مقاله پیشنهادی : 5 دلیلی که رایانش ابری از منظر مالی به کسب و کارها کمک می کند
پس درمجموع مهمترین مزایای سرویس دسکتاپ مجازی برای سازمانها را میتوان در این موارد خلاصه کرد:
· امنیت
· صرفهجویی در هزینهها
· مدیریت آسان
· انعطافپذیری
· پرداخت به میزان مصرف
· مقیاسپذیری
· نبود محدودیتهای مکانی و زمانی
· امکان پیشبرد آسان پروژههای تیمی
· کمک به حفظ یکپارچگی و برند سازمانی
جمعبندی
با مزایای ذکرشده برای سرویس دسکتاپ مجازی، بدون شک آینده کسبوکارها به این سرویس و دیگر سرویسهای ابری که امکانات سازمان را بهصورت مجازی شده در اختیار اعضای سازمان قرار میدهند گره خواهد خورد. تجربه مدت اخیر سازمانها از دورکاری تجربه مثبتی بوده است و آمارها نشان دادند که در بسیاری از موارد این سبک جدید کار از محیطهایی غیر از محیط اصلی سازمان، میتواند بازده پرسنل را بهبود دهد؛ خصوصاً اگر تمامی ابزارها و دادههای موردنیاز افراد بهراحتی و بدون محدودیت مکانی و زمانی، در اختیار آنها قرار گیرد. به کمک سرویس دسکتاپ مجازی، دیگر محدودیتهای مکانی و زمانی، خللی در کار تیمی پرسنل ایجاد نمیکنند و افراد بهراحتی وظایف و پروژههای را از هرکجا پیش میبرند.
افزون بر تمامی اینها، با توجه به اینکه این سرویس در کنار مزایایی که برای پرسنل دارد، ابعاد مختلف دغدغههای مدیران سازمانها اعم از امنیت، صرفهجویی در هزینهها، مقیاسپذیری و حفظ یکپارچگی سازمانی را نیز پوشش میدهد، میتواند برای تمامی اعضای سازمان، گزینهای برد-برد در پیشبرد اهداف سازمانی باشد.
این مقاله را به اشتراک بگذارید