شرایط اقتصادی کنونی، سازمانها را مجبور کرده تا سیستمهای منابع اطلاعاتی خود را با حداقل منابع تجهیز کنند و اکثر مدیران ارشد از جمله CIOها (Chief Information Officer) رویکرد “با کمترین منابع، بیشترین کار را انجام بده” را در پیش بگیرند. بدیهی است که کمبود بودجه و متخصصهای فناوری اطلاعات، مشکلات جدیدی را سر راه کسبوکارها ایجاد خواهند کرد. طبق نظر Salesforce.com، محدودیت های مالی، شرکت ها را از سال 2009 به سمت مهاجرت به ابر سوق داده است و پیشبینی میشود کهرایانش ابری در سالهای آینده اقتصاد فناوری اطلاعات را بهشدت تغییر دهد.
امروزه باید گفت که سازمانهای تجاری کوچک و بزرگ توانایی خدمات ابری را درک کردهاند و از آن برای تغییر قابلیتهای تجاری، بهبود در چابکی سازمان و کسب مزیت رقابتی خود استفاده میکنند.
پس از رکود اقتصادی جهانی، بخشهای فناوری اطلاعات سازمانها در حال تهیه استراتژیهای جدیدی در راستای رسیدن به سه هدف اصلی مالی هستند:
- هزینه سرمایهگذاری اولیه
- هزینههای امور عملیاتی
- مدتزمان بازگشت سود سرمایه
بهاینترتیب CIOها همیشه با چالش ارائه بهترین خدمت با کمترین هزینه روبهرو بودند. در حال حاضر نقش CIOها از مدیریت عملیات فناوری اطلاعات به نقش استراتژیک تجاری برای توسعه ارزش در کسبوکار، تقویت نوآوری و رشد کلی فناوری در حال تغییر است و این خدمات ابری است که راهحل ایدهآلی برای برآورده کردن این خواستهها ارائه میدهد. رایانش ابری پتانسیل عظیمی برای غلبه بر بسیاری از چالشهای پیشروی CIOها را باتوجهبه امنیت، سرعت و مقرونبهصرفه بودن و در جهت توسعه و مدیریت برنامههای داخلی در دسترس قرار میدهد.
در اینجا به ده دلیل مهم برای پذیرش رایانش ابری توسط CIOها میپردازیم:
- دستیابی به سود در سریعترین زمان: شرکتها معمولاً انجام پروژههایی که نرخ بازگشت سرمایه (ROI) بالایی دارند را عقب میاندازند. دراینرابطه CIOها میتوانند از برنامههای کاربردی ازپیشساخته شده و خدمات مدیریت پروژه استفاده کنند تا طراحی، کدنویسی، آزمایش، آموزش و … را در فضای ابری سادهسازی کند. توسعهدهندگان میتوانند با ایجاد تجربه کاربری بر روی ابر، در زمان کمتری به سود برسند.
- عدم نیاز به سرمایهگذاری اولیه: در پلتفرمهای ابری، مدلهای قیمتگذاری متنوعی وجود دارد. با انتخاب مدل پرداخت بهاندازه مصرف (pay as you go) میتوان به میزان قابلتوجهی ریسک سرمایهگذاری اولیه را کاهش داد. همچنین در ابر نیازی بهصرف هزینه برای خرید سختافزار نیست.
- کاهش قابلتوجه در هزینه عملیاتی: ابرها محیطهای مختلفی را ارائه میدهند که برای اقشار زیادی از جمله توسعهدهندگان، آزمونکنندهها، مربیان و کاربران مناسب است. همه این محیطها بهعنوان یک سرویس یکپارچه و آماده استفاده در دسترس هستند. CIOها میتوانند از خدمات مدیریتی بهصورت قابلتوجهی استفاده کرده و در زمان و هزینه صرفهجویی کنند.
- منابع فنی گسترده موردنیاز نیست: ارائهدهندههای خدمات ابری، تمام منابع موردنیاز برای پشتیبانی از برنامهها را نگهداری و مدیریت میکنند. بهاینترتیب CIOها میتوانند بر رشد بیشتر کسبوکار خود تمرکز کنند.
- غلبه بر چالشهای یکپارچهسازی: یکپارچهسازی با مدلهای ابری آسان است؛ زیرا برنامههای کاربردی سازمانی میتوانند بهسرعت راهاندازی شوند و در دسترس قرار گیرند. پایگاهدادههای تجاری مانند SCM، HRM، ERP و … را میتوان بهراحتی با برنامههای سازمانی مانند SAP، Oracle و … ادغام کرد.
- شرکتها بیشتر از TCO آگاهی دارند: در استفاده از ابر، تجزیهوتحلیل سود مالی بهسرعت توسط سازمان درک میشود. بهعنوانمثال میتوان با تنظیم منابع، سود را مشخص کرد و CIOها میتوانند مطمئن باشند که بهراحتی میتوانند هزینههای مستقیم و غیرمستقیم محصول (TCO – Total Cost of Ownership) را برآورد کنند و ازآنجاییکه معیارهای عملکرد برای چابکی سازمان ایجاد شدهاند، سازمان میتواند بهراحتی TCO را درک کند.
- ابر نوآوری را تسریع میکند: استقرار ابر به طور قابلتوجهی زمان، تخصص و منابع فناوری جداگانه موردنیاز برای نوآوری را به حداقل میرساند. CIOها میتوانند بهسرعت منابع را برای چرخههای آزمایشی محصول فراهم و در کمترین زمان وارد بازار کنند.
- پتانسیل ایجاد درآمد و فرصتهای بیشتر: مدلهای ابری از تکرار و افزونگی در تمام بخشهای سازمان جلوگیری کرده و استراتژیهای کسبوکار را با فناوری اطلاعات همسو میکنند در نتیجه CIOها میتوانند بیشتر روی عرضه محصول در بازارهای جدید یا همان فرصتهای بالقوه تمرکز کنند.
- افزایش تعامل با مشتری: سیستمهای ابری این توانایی را دارند که حجم زیادی از دادهها را مدیریت و تجزیهوتحلیل کنند.CIOها میتوانند از این تجزیهوتحلیل در جهت دستیابی به بینش تجاری بهتر و ایجاد ارتباط مؤثرتر با مشتری استفاده کرده و آن را برای بهبود نتایج کسبوکار بکار ببرند.
- امنیت و انطباق: امنیت و حریم خصوصی توسط ابرها بهخوبی مدیریت میشود؛ زیرا در آنها از روشهای امنیتی دقیقی استفاده میشود. برای مثال در مدلهای ابری خصوصی، SLA و تضمینهای حفاظت از حریم خصوصی به سازمانها ارائه میشود. علاوه بر امنیت، الزامات انطباق را میتوان با کنترلهای مناسب در SLA از ارائهدهندگان ابر درخواست کرد.
در این مقاله ۱۰ دلیل برای پذیرش ابر توسط مدیران ارشد و CIOها را شمردیم؛ اما قطعاً مزایای متعدد دیگری هم به نسبت هر کسبوکاری وجود دارد. مثلاً CIOها میتوانند با بهبود ارتباط با تأمینکنندگان و … به رشد کسبوکار کمک کرده، بهرهوری کارکنان را افزایش دهند و هزینههای عملیاتی را بهینه کنند.
منبع : https://www.ctrls.in/blog/top-10-reasons-cios-adopt-cloud
این مقاله را به اشتراک بگذارید