آنچه در این مقاله میخوانید
ذخیره سازی ابری یکی از فناوریهای ابری است که با ورود خود، بازار روشهای سنتی ذخیرهسازی داده را از رونق انداخت. در این روش با قرار گرفتن دادهها در سرورهای مرکزی مستقر در شرکت ارایهدهنده خدمات ابری، بخش زیادی از محدودیتهای موجود در روشهای سنتی ذخیرهسازی از بین میرود و دست سازمانها برای اجرای سبکهای جدیدی از مدیریت کارکنان باز میشود. گرایش سازمانها به استفاده از این روش ذخیرهسازی نوین روز به روز در حال افزایش است.
آمارهای اخیر statista نشان میدهد که در سال ۲۰۲۱، حدود نیمی از دادههای سازمانی دنیا، در فضای ابری ذخیره شده است. این درحالی است که سهم این روش در سال ۲۰۱۵، حدود ۳۰ درصد بوده است. در ادامه این مقاله ضمن بیان چگونگی کارکرد این روش ذخیرهسازی، مهمترین ویژگیهای این روش را شرح میدهیم.
ذخیره سازی ابری چیست؟
ذخیره سازی ابری، مدل جدیدی برای ذخیره و نگهداری دادههاست. در این روش شرکتهای ارایهدهنده خدمات ابری، سرورهای عظیمی را در محل شرکت مستقر میکنند و سازمانها و کاربران با خرید اشتراک از این سرویسدهندگان، دادههای خود را بر روی فضایی موسوم به فضای ابری ذخیرهسازی میکنند. با این کار، دیگر نیازی به نگهداری این دادهها بر روی حافظه کامپیوترهای خانگی/اداری و یا جابجایی آنها بر روی سیستمهای مختلف نیست و صرفا با اتصال به اینترنت و ورود به حساب کاربری، میتوان از هر نقطهای به اطلاعات لازم دست پیدا کرد.
آشنایی با سرویس ذخیرهسازی ابری ابرآمد
ویژگیهای ذخیره سازی ابری
این مدل ذخیرهسازی آنلاین، به دلیل روش متفاوتی که برای ذخیره و نگهداری دادهها در پیش میگیرد، مزیتهای خاصی را نسبت به روشهای سنتی ذخیرهسازی ایجاد میکند. بهطوریکه کارشناسان از ذخیرهسازی ابری به عنوان یکی راحتترین و کارآمدترین روشهای ذخیرهسازی یاد میکنند. مهمترین ویژگیهایی که باعث میشود این روش تا این اندازه با استقبال روبرو شود عبارتند از:
1. سهولت و دسترسیپذیری ذخیره اطلاعات
یکی از ویژگیهای شاخص اکثر سرویسهای ابری، سهولت در استفاده از این سرویسهاست و ذخیرهسازی ابری نیز از این مورد مستثنا نیست. در ذخیره سازی ابری برای ذخیره و جابجایی فایلها بین سیستمهای مورد نظر و سرور شرکت سرویس دهنده، تنها کافی است فایلها را درگ اند دراپ کنید. گوگل درایو و یا آیدرایو اپل، مثالهای ملموسی از یک سرویس ذخیره سازی ابری هستند که به لطف رابط کاربری سادهای که دارند، کاربران میتوانند بدون بهرهمندی از هیچ تخصص و مهارت ویژهای از آنها استفاده کنند.
وقتی شما فایلی را از طریق موبایل خود در یکی از این فضاها آپلود کنید، دیگر اهمیتی ندارد شما در کجا و با دسترسی به چه سیستمی به فایل نیاز داشته باشید. به راحتی میتوانید از هر کجا و از طریق هر سیستم دیگری به آن فایل دسترسی پیدا کنید. زیرا در واقع فایل در یک دیتاسنتر مرکزی ذخیره شده و با وصل شدن به حساب کاربری خود از طریق اینترنت در اختیار شما قرار میگیرد.
2. امنیت فضای ابری
در هر سرویسی که با اینترنت سر و کار داشته باشد، امنیت به یکی از دغدغههای مهم کاربر تبدیل میشود و اگر بنا باشد که یک شرکت (چه بزرگ و چه کوچک)، یک سرویس ابری را جایگزین روشهای سنتی کند، باید بتواند از بهبود امنیت در این سرویس خاطر جمع باشد. انتخاب یک سرویسدهنده مطمئن و شناختهشده که تعهدات خود را برای حفظ امنیت دادههای کاربر به دقت مشخص کرده باشد، میتواند تا حد زیادی پاسخگوی این دغدغه باشد.
در ذخیره سازی ابری یکی از فناوریهای ابری است که با ورود خود، بازار روشهای سنتی ذخیرهسازی داده را از رونق انداخت. در این روش با قرار گرفتن دادهها در سرورهای مرکزی مستقر در شرکت ارایهدهنده خدمات ابری، بخش زیادی از محدودیتهای موجود در روشهای سنتی ذخیرهسازی از بین میرود، به جای آنکه دادهها فقط در یک سرور مشخص ذخیره شوند، در چند سرور در موقعیتهای مختلف ذخیره و نگهداری میشوند تا چنانچه به هر دلیلی دادههای موجود در یکی از سرورها با مشکل مواجه شد، کاربر بتواند بدون کوچکترین اختلالی به داده مورد نظر دسترسی پیدا کند.
3. مقرون به صرفه بودن ذخیره در فضای ابری
استفاده از یک سرویس ذخیره سازی ابری به مانند آن است که شما مساله مدیریت دادههای شرکت را به یک گروه متخصص برونسپاری کنید. با ذخیرهسازی آنلاین دادهها در یک یا چند سرور مرکزی، سازمانها از خرید تجهیزات داخلی برای ذخیرهسازی فایلها بینیاز میشوند و دیگر دغدغه چندانی برای مدیریت و ذخیرهسازی دادهها نخواهند داشت زیرا بخش عمده کار توسط شرکت سرویسدهنده ابری انجام میشود.
برخی سرویسدهندگان ابری، انواع خاصی از سرویسهای ذخیره سازی ابری ارایه میکنند که در ازای هزینهای بسیار معقول، امکان ذخیره دایمی (مادام العمر) فایلها را برای سازمانها فراهم میکنند. مزیت استفاده از چنین سرویسی برای کسبوکارهای کوچک و یا کاربران خانگی بسیار محسوستر است. زیرا عموما برای این دسته کاربران، خرید تجهیزات پیشرفته ذخیرهسازی فایل به صرفه نیست.
4. اشتراکگذاری آسان و امکان دسترسی همزمان چند کاربر به فایلها
یکی از ویژگیهای مهم سرویسهای ذخیره سازی ابری یکی از فناوریهای ابری است که با ورود خود، بازار روشهای سنتی ذخیرهسازی داده را از رونق انداخت. در این روش با قرار گرفتن دادهها در سرورهای مرکزی مستقر در شرکت ارایهدهنده خدمات ابری، بخش زیادی از محدودیتهای موجود در روشهای سنتی ذخیرهسازی از بین میرود، امکاناتی است که این سرویسها برای به اشتراکگذاری فایل با دیگر کاربران فراهم میکنند.
به کمک این سرویس میتوان بدون چندین بار آپلود کردن، یک فایل مشخص را در اختیار کاربران مختلف قرار داد و یا بستری فراهم کرد تا چندین کاربر بتوانند همزمان به گروه مشخصی از فایلها دسترسی داشته باشند. با اینحال باید تاکید کرد که در عین دسترسی چندین کاربر به یک دسته فایل مشابه، عملکرد هر کاربر بر کاربران دیگر تاثیرگذار نیست و هر کاربر میتواند کار خود را انجام دهد و همگی تغییرات را به صورت لحظهای مشاهده کنند.
5. انعطافپذیری و مقیاسپذیری
انعطافپذیری و مقیاسپذیری از جمله دیگر ویژگیهای مهم یک سرویس ذخیره سازی اطلاعات ابری به حساب میآیند. مثلا چنانچه شما یک پلن یک ترابایتی تهیه کردهاید و در میانه کار متوجه شوید چنین میزان فضایی برای شما کافی نیست، به سادگی میتوانید پلن خود را ارتقا داده و بدون هیچ دردسری فضای بیشتری در اختیار بگیرید. در چنین حالتی نیاز نیست که دادههای خود را از یک بخش به بخش دیگر منتقل کنید و فضای اضافه بر روی اشتراک فعلی شما لحاظ میشود.
6. امکان بازیابی فایلها با استفاده از پشتیبان گیری ابری
هر کسبوکاری معمولا برای پشتیبانگیری از فایلها برنامهای دارد که به موجب آن، در بازههای زمانی مشخصی، یک نسخه کپی از فایلهای سازمان تهیه میشود و در فضای مشخصی نگهداری میشود. چنانچه هر اتفاقی رخ دهد که بخشی از دادههای سازمان از دست برود (مثلا حذف سهوی برخی فایلها توسط یکی از کارکنان) به سادگی میتوان نسخه پشتیبان همان فایل را جایگزین کند. به طور کلی سرویسهای ذخیرهسازی ابری را میتوان یکی از بهترین گزینهها برای پشتیبانگیری از فایلهای سازمانی به حساب آورد.
ذخیره سازی و پشتیبان گیری ابری چه نقشی در بازیابی اطلاعات در شرایط بحرانی دارد؟
جمعبندی
ذخیره سازی ابری یکی از فناوریهای ابری است که با ورود خود، بازار روشهای سنتی ذخیره سازی اطلاعات را از رونق انداخت. در این روش با قرار گرفتن دادهها در سرورهای مرکزی مستقر در شرکت ارایهدهنده خدمات ابری، بخش زیادی از محدودیتهای موجود در روشهای سنتی ذخیرهسازی از بین میرود را میتوان یکی از بهینهترین و منعطفترین روشها برای نگهداری و مدیریت دادهها به حساب آورد که در آن به دلیل نگهداری دادهها در سرورهای مرکزی شرکتهای سرویسدهنده و دسترسی به آنها از طریق اینترنت، بخش زیادی از محدودیتها در دسترسی به دادهها از بین میرود.
مزیتهای متعدد این روش نسبت به روشهای سنتی ذخیرهسازی داده باعث شده که گرایش سازمانها به استفاده از آن افزایش یابد. برای آنکه بتوان در کنار بهرهمندی از مزیتهای ذخیرهسازی ابری، دغدغهها را به حداقل رساند، باید در انتخاب سرویسدهنده ابری دقت کافی به خرج داد و به شرایط تعریف شده در SLA توجه کرد.
منبع :
این مقاله را به اشتراک بگذارید