آنچه در این مقاله میخوانید
سرور مجازی ابری را میتوان یک ترکیب برنده دانست. زیرا در این سرویس با تلفیق دو راهکار مجازیسازی و رایانش ابری، امکانات سرور مجازی (VPS) توسعه یافته و کارایی سرویس به میزان قابل ملاحظهای افزایش مییابد. سرورهای مجازی ابری به قدری میان کسبوکارهای امروزی رواج یافتهاند که در اکثر زمانهایی که از سرور مجازی صحبت میکنیم، در واقع منظورمان یک سرور مجازی ابری است.
با اینحال نباید فراموش کرد که عملکرد سرورهای مجازی در حالت پایه میتواند محدود به تخصیص منابع یک سرور فیزیکی به چند کاربر باشد و بخش زیادی از مزیتها زمانی حاصل میشوند که منابع حاصل بر بستر ابر قرار داده میشوند. در این مقاله ضمن معرفی دقیق یک سرور مجازی ابریُ، به تشریح امکانات این روش میزبانی میپردازیم.
سروری مجازی ابری چیست؟
برای آنکه بتوانیم درک درستی از سرور مجازی ابری داشته باشیم، باید ابتدا بدانیم که یک سرور مجازی چیست و چگونه کار میکند. در چنین شرایطی میتوان به مزیتهای انتقال این سرویس به بستر ابر پرداخت و آن را با سرورهای مجازی معمولی مقایسه کرد.
یک سرور مجازی معمولی، مجموعه منابع پردازشی و ذخیرهسازی حاصل از یک سرور فیزیکی مشخص است که از طریق برنامههای مجازیساز به چندین قسمت تقسیم شده و در اختیار چند کاربر قرار میگیرد. در این مدل میزبانی، کاربران مختلف مستقل از یکدیگر عمل میکنند و ادمین با پارتیشنبندی سرور، سهم هریک را مشخص میکند. در فضای ایجاد شده برای هر کاربرُ، امکان نصب سیستمعامل جداگانه و اعمال تنظیمات و اضافه کردن نرمافزارهای مختلف وجود دارد.
زمانی که همین ساختار به بستر ابر منتقل میشود، به جای آنکه منابع مجازیسازی شده صرفا از یک سرور فیزیکی منشعب شود، از شبکهای از سرورهای فیزیکی مختلف که ممکن است در نقاط مختلف جهان واقع شده باشند گرفته میشود و در قالب یک بستر یکپارچه، در اختیار مشترک (کسبوکارها) قرار داده میشود. چنین تغییری ضمن تسهیل مقیاسپذیری سرویس، دسترسیپذیری آن را نیز به حداکثر میرساند و محدودیتهای فیزیکی و جغرافیایی را بیمعنا میکند.
انتقال سرور مجازی به ابر چه امکاناتی به آن اضافه میکند؟
مقیاسپذیری
افزایش منابع یک سرور مجازی معمولی ساده نیست. این درحالی است که در یک سرور مجازی ابریُ شما میتوانید به سرعت برای تغییر مقادیر منابع سرور درخواست داده و تامین حد درخواستی از منابع پردازشی، رم، پهنای باند به سرعت انجام میشود. همین مقیاسپذیری بالای این سرورهای ابری آنها را به گزینهای مناسب برای کسبوکارهای درحال رشد تبدیل میکند؛ البته این تنها مزیت این نوع سرور نیست.
دسترسیپذیری
سرور مجازی ابری دسترسیپذیری بالایی دارد و کاربران میتوانند در هر ساعت از شبانهروز و در هر موقعیت جغرافیایی (حتی خارج از محل کار) به اطلاعات قرار داده شده بر این بستر دسترسی پیدا کنند و کار خود را پیش ببرند. از آنجا که کار یکپارچهسازی و اتصال سرورهای فیزیکی مجازی شدهای که بر بستر ابر قرار داده شدهاند به کمک اینترنت انجام میشود، کاربران با استفاده از یک لپتاپ، تبلت و یا هر وسیله دیگری که ارتباط اینترنتی را میسر کند، میتوانند به زیرساختهای اطلاعاتی سازمانشان متصل شوند و کار خود را انجام دهند.
ثبات بالای سرویس
قرار دادن منابع پردازشی حاصل از چندین سرور فیزیکی بر بستر ابر در مقایسه با محدود بودن به منابع حاصل از یک سرور فیزیکی خاص، ریسک قطع سرویس را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد و باعث میشود کسبوکار شما در بیشترین زمان ممکن آنلاین و قابلدسترس باشد. این درحالی است که با بروز مشکل در یک سرور مجازی معمولی، عملا کسبوکار شما تا زمان بازیابی سرور از دسترس خارج می شود.
زیرساخت شخصیسازی شده
سرویسدهندگان ابری عموما در زمان ارایه یک سرور مجازی ابری، مجموعهای از امکانات متعدد را در اختیار مشترک قرار میدهند و هر کسبوکاری میتواند متناسب با نیاز و اولویتهای خود، ترکیبی از این گزینهها را در اختیار بگیرد. این شخصیسازیها از مشخصات زیرساختی (مانند فضای ذخیرهسازی، پهنای باند، قدرت پردارزشی CPU و …) تا سیستمعامل و برنامههای کاربردی موجود در سرور را شامل میشوند و همین امر کار را برای تسهیل مدیریت کسبوکار سادهتر میکند.
برخی سرویسدهندگان با فراهم کردن امکان در اختیار گرفتن یک سرور مدیریت شده، کار را بیش از پیش برای کسبوکارها ساده میکنند. در این حالت، بخش مهمی از تنظیمات و نگهداری از سرویس به عهده سرویس دهنده قرار میگیرد و کسبوکارها میتوانند بر امور تخصصی خود تمرکز بیشتری داشته باشند.
پرداخت به میزان مصرف
در سرور مجازی ابری، کاربران تنها به میزانی که از منابع استفاده کنند هزینه پرداخت میکنند. درحالی که وقتی منابع پردازشی یک سرور مجازی ساده به کاربر (مشترک) تخصیص پیدا میکند، فارغ از آنکه چه میزان از آن را مصرف کند باید هزینه تمام آن منابع را پرداخت کند. با استفاده از سرور مجازی ابری کسبوکارها مجبور به رزرو فضایی بیش از نیاز خود نیستند و در هر لحظه که نیاز پیدا کنند میتوانند منابع را به میزان لازم افزایش دهند.
جمعبندی
سرور مجازی ابری راهکاری است که در آن منابع مجازیسازی شده حاصل از چندین سرور فیزیکی بر بستر ابر قرار داده میشوند و همین امر کارایی سرویس را به میزان قابلتوجهی بهبود میدهد. سرور مجازی ابری با داشتن امکان شخصیسازی زیرساختها متناسب با نیاز سازمان، دسترسیپذیری بالا، ثبات و مقیاسپذیری میتواند گزینه مناسبی برای انواع کسبوکارها باشد. انعطافپذیری، پرداخت به میزان مصرف، مدیریت سادهتر سرویس و کاهش بار کاری تیم آیتی سازمان از دیگر مزیتهای قابلتوجه یک سرور مجازی ابری هستند.
منابع
این مقاله را به اشتراک بگذارید