آنچه در این مقاله میخوانید
اگر به دنبال استفاده از خدمات میزبانی وب هستید، پس حتماً عبارت «هاست ابری» را شنیدهاید. بهجای میزبانی وب بر روی یک دستگاه فیزیکی، قابلیت ابر به شما این امکان را میدهد تا دادههای خود را در چندین سرور بههمپیوسته، واقع در یک منطقه جغرافیایی وسیع پخش کنید. این سرورها فقط در یک محیط مجازی وجود دارند، به همین خاطر ابری یا کلود نامیده میشوند. شما بهجای پرداخت هزینه برای یک فضای ثابت روی سرور، باید هزینه منابع استفاده شده را بپردازید. برای درک عمیقتر مفهوم و نحوه عملکردهاست ابری با ما همراه باشید
تعریف هاست ابری
هاست ابری (Cloud Hosting) نوعی میزبانی وب است که از منابع چندین سرور استفاده میکند. اساساً این بدان معناست که وبسایت شما از منابع مجازی چندین سرور برای درنظرگرفتن تمام جنبههای میزبانی استفاده میکند. در این نوع هاست از امنیت مراقبت میشود و منابع سختافزاری بهصورت مجازی در دسترس هستند تا در صورت نیاز بتوان از آنها استفاده کرد. هاست ابری اغلب راه حلی برای وبسایتهای پربازدید است که به منابع زیادی نیاز دارند.
اما شاید در ابتدا فکر کنید بهجای میزبانی ابری باید به سراغ هاست اختصاصی رفت که سایت را در سرور خودتان میزبانی میکند. اما مشکل میزبانی اختصاصی این است که هم به طور قابلتوجهی گرانتر است و هم به سطح بالایی از دانش فنی در حوزه فناوری اطلاعات (IT) نیاز دارد. بهطورکلی، با میزبانی ابری میتوانید مزایای بیشتری نسبت به هاست اختصاصی دریافت کنید.
ویژگیهای هاست ابری
میزبانی ابری با داشتن ویژگیهای زیر میتواند برای هر کسبوکاری در هراندازه مفید باشد:
- سرعت بالا: میزبانی وب مبتنی بر ابر بسیار سریع است زیرا بر روی تعداد زیادی از سرورهای مستقل با سرعت بالا ساخته شده است.
- فرایندهای خودکار: منابع را میتوان به طور خودکار بدون نیاز به دخالت نیروی انسانی تهیه کرد.
- سازگاری: خدمات ابری امکان دسترسی به دادهها را از هر مکان و دستگاهی فراهم میکند.
- کار تیمی: دسترسی از هر مکان به تسهیل همکاری بین افراد مختلف تیم کمک میکند.
- مقیاسپذیری: خدمات میزبانی ابری مقیاسپذیر هستند. مشتریان میتوانند منابع موردنیاز خود را اضافه کنند و منابعی را که نمیخواهند کنار بگذارند.
- قابلیت اطمینان: هاست ابری بر روی چندین سرور اجرا میشود و حتی در صورت خرابی یک سرور بهصورت خودکار، سرور دیگری جایگزین خواهد شد.
- سرمایهگذاری صفر: مصرفکنندگان نیازی به سرمایهگذاری اولیه روی سختافزار ندارند. پرداخت هزینه بر اساس مقدار مصرف منابع محاسبه میشود.
- بازیابی دادهها: با تکرار و ذخیرهسازی در چندین سرور، خدمات ابری راهحلهای مقرونبهصرفه را در زمان ازدسترفتن دادهها ارائه میدهد.
- بهروزرسانیها: مصرفکنندگان نباید نگران بهروزرسانی نرمافزار و مسائل فنی باشند. سرورهای ابری در مکانهای مختلفی دور از محل کسبوکار قرار دارند و بهصورت خودکار بهروزرسانی میشوند.
- امنیت: سرویسهای ابری امنیت بیشتری را ارائه میدهند. حتی اگر دستگاه شخصی خود را گم کنید، این امکان را دارید از هر سیستمی به دادههای خود دسترسی داشته باشید.
مزایای هاست ابری
ممکن است از خود بپرسید: «چرا دنیای هاستینگ از میزبانی سرور فیزیکی به فناوری ابری تمایل پیدا کرده است؟» بدون شک، خدمات ابری مزایایی دارند که سرورهای فیزیکی فاقد آنها هستند. مزایای استفاده از هاست ابری عبارتاند از:
1- قابلیت اطمینان
اگر وبسایت شما روی یک دستگاه وجود داشته باشد و آن دستگاه آفلاین شود (از دسترس خارج شود)، سایت شما ناپدید خواهد شد. از سوی دیگر، اگر سایت شما بین مجموعهای از ماشینهای بههمپیوسته به اشتراک گذاشته شده باشد که همه اطلاعات یکسانی را ذخیره میکنند و یکی از آنها آفلاین شود، بقیه همه آفلاین میشوند. اما هاست ابری درصد دسترسپذیری بالایی دارد زیرا با قطع شدن دسترسی یک سرور، سرورهای دیگر وارد عمل میشوند.
اگر هنوز هم فکر میکنید سرور اشتراکی خیلی بهتر است، بگذارید یک مثال برایتان بیاوریم:
«مشکلات سرور وبسایت آمازون در سال 2018 باعث شد تا سایت تنها به مدت 13 دقیقه آفلاین شود. گفته میشود که این اتفاق ناخوشایند تقریباً 100 میلیون دلار خسارت وارد کرد؛ یعنی بیش از 120 هزار دلار در هر ثانیه که هر مشتری میتوانست محصول موردنظر خود را از سایت خریداری کند.»
2- مقیاسپذیری
به دلیل زیرساختهای راهاندازی هاست ابری، شما به منابع سیستمی بیشتری دسترسی خواهید داشت. شما میتوانید این منابع را بر اساس نیازهای خود تغییر دهید. برای مثال، به ترافیک اضافی نیاز دارید یا میخواهید منابع خود را افزایش دهید، همه اینها بهصورت خودکار قابل انجام هستند و شما نیازی ندارید با شرکت ارائهدهنده خود تماس بگیرید. بر خلاف راهاندازی سرور فیزیکی که در آن افزایش ناگهانی تعداد بازدیدکنندگان ممکن است منجر به ازبینرفتن کل سایت یا کندی آن شود، هاست ابری تضمین میکند که حساب شما میتواند به تقاضاها پاسخ دهد. از همه مهمتر، شما فقط برای منابعی که استفاده میکنید، هزینه پرداخت خواهید کرد.
3- انطباق پذیری
هاست ابری یک راهحل سفارشیسازی است که میتوانید منابع متناسب با نیازهای خاص خود را از طریق آن انتخاب کنید. شما میتوانید مقدار فضا، معماری، قدرت پردازش، سیستمعامل و امنیت موردنیاز خود را با راهاندازی سرویس ابری انتخاب کنید. نیازهای فردی شما هر چه باشد، کلود میتواند هر نوع نیازی را پوشش دهد. با استفاده از فضای ابری، نیازی به دسترسی به دیتاسنتر ندارید، فقط یک اتصال اینترنتی کفایت میکند.
انواع هاست ابری
زمانی که حساب میزبانی شما حول یک سرور واحد است، این انتخاب را دارید که از یک سرور اشتراکی یا یک سرور اختصاصی استفاده کنید. با هاست ابری شما سه انتخاب مشابه به شرح زیر دارید:
ابر عمومی (Public cloud)
یکی از انتخابهای شما ابر عمومی (Public cloud) است. ابر عمومی معادل یک سرور مشترک است که چندین سایت را پشتیبانی میکند. سختافزار و هزینه منابع بین چندین حساب مجازی به اشتراک گذاشته میشود.
شما فضای دیسک، قدرت پردازش یا هر چیز دیگری را با هیچ حساب دیگری به اشتراک نمیگذارید.
ابر خصوصی (Private Cloud)
اگر ابر عمومی آن چیزی نیست که به دنبالش هستید، ابر خصوصی را انتخاب کنید تا زیرساخت خود را با هیچ حساب یا سایت دیگری به اشتراک نگذارید. بدیهی است که ابر خصوصی هزینه بالاتری نسبت به ابر عمومی دارد اما امنیت و کنترل بیشتر را تضمین میکند.
ابر هیبریدی (Hybrid Cloud)
ابر هیبریدی راه حلی است که یک ابر خصوصی را با یک یا چند سرویس ابری عمومی با نرمافزار اختصاصی ترکیب میکند. این هاست ارتباط بین هر سرویس مجزا را امکانپذیر میکند. در مورد میزبانی هیبریدی، بخشی یا تمام سرویسهای یک سازمان میزبانی میشود.
مزیت اصلی ابر هیبریدی چابکی است. شرکت شما ممکن است بخواهد ابرهای عمومی، ابرهای خصوصی و منابع داخلی را برای دستیابی بهچابکی موردنیاز برای مزیت رقابتی ترکیب کند. ارزش اصلی ابری هیبریدی در حمایت از تحول سریع تجارت دیجیتال و سرمایهگذاری برای کسب درآمد متمرکز است.
جمعبندی
میزبانی وب مبتنی بر ابر به این معناست که اطلاعات و دادههای وبسایت شما بهصورت مجازی در سرورهای مبتنی بر ابر ذخیره میشود. سرورهای مبتنی بر ابر فوقالعاده سریع و بسیار قابلاعتمادتر از سرورهای فیزیکی هستند. برخی از وبسایتها از سرورهای فیزیکی استفاده میکنند که اگر آن سرور از کار بیفتد، وبسایت نیز از دسترس خارج میشود. اگر یک سرور با هاست ابری از کار بیفتد، وبسایت شما قطعی نخواهد داشت زیرا سرورهای دیگر بهعنوان پشتیبان وارد عمل میشوند. حتی اگر هرگونه نقض امنیتی داشته باشید، سایت شما به سرور امن دیگری منتقل میشود. هاست ابری برای وبسایتهای کم بازدید مناسب نیست و از نظر هزینهای نیز تنها برای وبسایتهای پربازدید توجیهپذیر است.
مقاله پیشنهادی : سرور مجازی چیست ؟
منابع :
این مقاله را به اشتراک بگذارید