آنچه در این مقاله میخوانید
کلود لینوکس در حوزه میزبانی اشتراکی وب بهقدری اهمیت دارد که بههیچوجه نمیتوان از آن چشمپوشی کرد. دستیابی به سطح بالایی از ثبات در ارائه خدمات، برای بسیاری از شرکتهای ارائهدهنده فضای میزبانی، امری مشکل و گاهی دستنیافتنی است. استفاده آنی و قابلملاحظه منابع، افزایش ترافیک و حملات هکری، تعدادی از مجموعه مشکلاتی هستند که هر ادمینی روزانه با آنها سروکار دارد و تا مدتها چنین مواردی بهعنوان هزینههای معمول کسبوکار پذیرفته شده بودند.
هزینههایی که محدود به پول و زمان صرف شده نبوده و گاهی به قیمت اعتماد مشتریان تمام میشود؛ بنابراین، انتخاب یک سیستمعامل خوب بهعنوان بستری مناسب برای بهحداقلرساندن چنین مشکلات و هزینههایی اهمیت قابلملاحظهای مییابد و اینجاست که مزیت کلود لینوکس مشخص میشود.
کلود لینوکس که در سال 2010 روانه بازار شد، اکنون به یکی از بایدها در میزبانی وب تبدیل شده و تمامی کسانی که دغدغه ریزش، ثبات و امنیت در سیستمهایشان را دارند، هوادار پروپاقرص این سیستمعامل هستند.
کلود لینوکس چیست؟
کلود لینوکس، سیستم عاملی است که بر مبنای لینوکس طراحی شده تا بتواند برای ایجاد فضای میزبانی اشتراکی، سیستم عاملی امنتر و پایدارتر فراهم کند. اصلاحات ایجاد شده در هسته لینوکس موجب ایجاد ویژگیهایی شده که به کمک آنها میتوان در کلود لینوکس نظارت و کنترل بهتری بر مصرف منابع سرور داشت. ایزوله کردن کاربران در کلود لینوکس باعث میشود مشکلات ایجاد شده در هر یک از حسابهای کاربری، به دیگر حسابها تسری پیدا نکند و اکانتها بتوانند با ضریب اطمینان بیشتری به ارائه خدمات بپردازند.
یکی از قابلیتهای مهمی که کلود لینوکس از آن بهره میبرد، LVE (LightWeight Virtual Environment) است. کلود لینوکس به کمک این قابلیت، از نوعی مجازیسازی برای هر کاربر اکانت استفاده میکند و به هر LVE میزان مشخصی از منابع اختصاص داده میشود.
مجازیسازی کاربران به کمک فناوری LVE باعث میشود بتوان منابع تخصیصیافته (اعم از حافظه، CPU و …) به هر کاربر را محدود کرد تا از سوءمصرفهایی که باعث ایجاد اختلال در کل سرور میشود جلوگیری کرد. بدین ترتیب اگر یکی از وبسایتهای روی سرور با افزایش ترافیک شدیدی مواجه شود و یا به هر دلیلی بهصورت یکباره میزان زیادی حافظه و CPU مصرف کند، بهجای آنکه کل سرور با کندی و اختلال مواجه شود، تنها آن LVE خاص کند شده و باقی سایتهای روی سرور بهراحتی به کار خود ادامه میدهند.
چگونگی بهبود میزبانی اشتراکی با کلود لینوکس
همانطور که اشاره کردیم؛ فضای اشتراکی میزبانی وب، جایی است که صدها وبسایت در کنار هم قرار گرفته و از منابع سروری واحد بهصورت اشتراکی استفاده میکنند. به طور معمول ادمین سرور دسترسی و کنترل محدودی بر میزان مصرف هر وبسایت از منابع سرور دارد.
در نتیجه درصورتیکه یکی از وبسایتهای موجود بر روی سرور بهصورت غیرمنصفانه و بیرویه از منابع سرور استفاده کند (این اتفاق میتواند به دلیل حملات DDos، اسکریپتهای ضعیف، افزایش یکباره ترافیک و … رخ دهد) تمام سرور با مشکل و کندی مواجه شده و عملکرد تمامی سایتهای موجود بر روی سرور تحت تأثیر قرار میگیرد و این باعث ایجاد خیل عظیمی از مشتریان ناراضی در مجموعههای مختلف میشود. در حالت معمول نمیتوان کنترل زیادی بر میزان RAM و CPU مصرفی هر کاربر داشت و از طرف دیگر، پیبردن به اینکه کدام سایت بیش از حد از منابع استفاده میکند، مشکل است.
یکی از مهمترین مزیتهایی که کلود لینوکس برای مدیریت فضای میزبانی اشتراکی ایجاد میکند، همین امکان محدودسازی منابع تخصیصیافته به هر وبسایت است. زمانی که اختلالی در مصرف یک وبسایت مشخص از منابع وبسایت ایجاد شود، بهجای آنکه تمام سایتهای روی سرور با مشکل مواجه شوند، تنها وبسایت دارای اختلال کند میشود و باقی سایتهای سرور بهصورت عادی به کار خود ادامه میدهند. پس از بازگشت شرایط ترافیک آن سایت دارای مشکل، وضعیت دریافت منابع آن نیز به حالت عادی برمیگردد.
میزبانهای وب که از کلود لینوکس استفاده میکنند، بهینگی بالاتر، بهبود محسوستر در تراکم (تا 5 برابر)، کاهش در تعداد ری بوتها (تا 4 برابر) و کاهشی 10 برابری در تعداد اکانتهای مشکوک را گزارش کردهاند. همچنین، استفاده از کلود لینوکس میزان ریزش مشتریان را نیز کاهش قابلملاحظهای داده است.
مزیتهای کلود لینوکس
در ادامه به تشریح شماری از مهمترین ویژگیهای کلود لینوکس که موجب بهبود میزبانی فضای اشتراکی وب میشوند میپردازیم:
1.بهبود ثبات از طریق محدودکردن منابع قابلاستفاده برای هر کاربر
در استفاده اشتراکی از فضای میزبانی وب، یکی از رایجترین علل غیرفعال شدن سرور، آن است که یک اکانت باعث کندی دیگر اکانتها شده باشد. استفاده از فناوری LVE (Lightweight Virtual Environment) در کلود لینوکس، باعث بهبود تراکم و ثبات فضای میزبانی برای تمامی استفادهکنندگان میشود.
2.بهبود امنیت سرورها
کلود لینوکس به کمک فناوری CageFS، هر مشتری را کپسوله کرده که این امر باعث میشود کاربران نتوانند یکدیگر را رصد کنند و به دادههای حساس یکدیگر پی ببرند. همچنین این تکنیک از وقوع حملات متعدد اعم از تشدید امتیازها و افشای اطلاعات جلوگیری میکند.
3.افزایش کارایی سرور
کلود لینوکس با کنترل مصرف و نظارت بر افزایش بیرویه استفاده از منابع، باعث میشود منابع سرور اتلاف نشوند و باعث میشود بتوان به میزان دوبرابر اکانتهای موجود در CPanel و WHM میزبانی کرد.
4.ورژنهای متنوع PHP
به کمک کلود لینوکس میتوان این امکان را برای مشتریان ایجاد کرد که بتوانند از ورژنهای مختلفی از PHP که میخواهند استفاده کنند. با استفاده از کلود لینوکس، امکان بهکارگیری ورژنهای 4.4 و 5.2 و 5.3 و 5.4 و 5.5 ، بیش از 50 افزونه PHP و همچنین قابلیت سازگاری با تنظیمات php.ini فراهم میشود.
PHP یک زبان برنامهنویسی و یا اسکریپتنویسی اپن سورس (Open Source) است که میتوان با استفاده از آن اقدام به ساخت صفحات وب داینامیک (Dynamic) کرد. اگر بخواهیم دقیقتر بگوییم، درواقع PHP یک زبان برنامهنویسی است که قدرت اصلی آن زمانی پدیدار میشود که با یک پایگاه داده یا Database ترکیب میشود. PHP میتواند اطلاعات را وارد دیتابیس کند و همینطور از آن اطلاعات مختلف را بخواند و به کاربر نشان دهد. شما با استفاده از PHP میتوانید به یک دیتابیس وصل شوید و اطلاعات موجود در آن پایگاه داده، مثل مطلب، نظرات و… را به کاربرانتان نشان دهید.
5.هسته تقویت شده (Hardened kernel)
محیط هاستینگ اشتراکی به هیچکدام از محیطهای متداول شباهتی ندارد و همین امر در طراحی هسته کلود لینوکس موردتوجه قرار گرفته است. کلود لینوکس از سرور در برابر حملات سیمولنیک و ردیابی محافظت کرده و امکان رویت ProcFS را تنها برای موارد ضروری میسر میکند که این امر باعث افزایش امینت سرور میشود. هسته سخت شده کلود لینوکس از فعالیت کاربرهای مخرب و حمله به سایر وبسایتهای روی سرور جلوگیری میکند.
جمعبندی
تمامی این ویژگیها و فناوریهای پیشرفتهای که در کلود لینوکس وجود دارد، باعث میشود ثبات و امنیت فضای میزبانی اشتراکی افزایش یابد و کنترل و نظارت بر مجموعه وبسایتهای موجود بر سرور آسانتر شود. چنین مزیتهایی در نهایت موجب صرفهجویی در زمان و هزینههای صرف شده برای حل این مشکلات و افزایش رضایت و آسایش خدمات دهندگان وب و مشتریانشان میشود. به کمک کلود لینوکس، میتوان ثبات و امینت سایتها را بهبود داد و نرخ بروز مشکلاتی که موجب اختلال در عملکرد سایتهای کاربران شود را به حداقل رساند. محوریت عمده خدمات ارائه شده در وبسرویسهای آمازون، نرمافزار رایانش ابری آپاچی (Apache CloudStack)، رک اسپیس (Rackspace)، پلتفرمهای ابری گوگل و اپن استک (OpenStack) بر مبنای سیستمعامل لینوکس است.
این مقاله را به اشتراک بگذارید