آنچه در این مقاله میخوانید
مهاجرت ابری و انتقال سرورها و پایگاههای داده به ابر، دیگر یک انتخاب نیست و در حال تبدیلشدن به یک الزام است. چراکه اگر بخواهید بازدهی و چابکی را در سازمانتان بالا ببرید، تنها راه پیش روی شما، ابری کردن خدماتIT سازمان است. آمارها نشان میدهند که در دوران کرونا و پس از آن، 83 درصد از شرکتها به استفاده از خدمات ابری روی آوردند و 70 درصد آنها سرمایهگذاری خود روی رایانش ابری را در آینده افزایش میدهند. این اعداد به معنای این است که استفاده از رایانش ابری، برای اکثریت شرکتها سودمند بوده است.
اگر قصد انتقال خدمات آی تی سازمانتان به ابر را دارید، اول باید بدانید که مهاجرت ابری چیست و با چه روشهایی انجام میشود.
مهاجرت ابری چیست؟
مهاجرت ابری فرایند انتقال داده، برنامه و حجم کاری محاسباتی به ابر (سرور ابری) است. از آنجایی که فناوری رایانش ابری اشکال متنوعی دارد، مهاجرت ابری نیز اشکال و روشهای متفاوتی خواهد داشت. مهاجرت ابری کلاسیک شامل جابجایی یک اپلیکیشن از سرور سختافزاری به یک سرور مجازی میشود که ابر میزبان آن است. همچنین امکان دارد که این فرایند با تقسیم کردن اپلیکیشن موردنظر به چند جز و انتقال هر جز به یک سرویس ابری متفاوت مثل خدمات پایگاه داده، خدمات ذخیرهسازی و پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) انجام شود.
همچنین این امکان وجود دارد که یک سازمان تنها بخشی از برنامه یا حجم کاری خود را به سرور ابری منتقل کند. به عنوان مثال، ممکن است پایگاه داده به ابر منتقل شود، اما کدهای برنامه روی پایگاه داده فیزیکی داخل شرکت باقی بماند. همچنین ممکن است تمامی دادهها روی سرورهای داخلی نگهداری شوند و از سرور ابری برای بازیابی اطلاعات در زمان بحران و وقایع پیشبینینشده، استفاده شود. به استفاده همزمان از سرورهای ابری و سختافزاری، «ابر هیبریدی» میگویند.
انواع مهاجرت ابری را بشناسید
مهاجرت ابری فرایند سادهای نیست اما استراتژیهای مهاجرت ابری برنامهها را میتوان به سه گروه گسترده تقسیم کرد:
1. برداشتن و جابجا کردن
این استراتژی با نام هاست و میزبانی مجدد نیز شناخته میشود و سادهترین نوع مهاجرت ابری است. طی این روش یک برنامه در حالت فعلی خود از سرورهای فیزیکی و داخل سازمانی به سرورهای مجازی منتقل میشود. استفاده از برداشتن و جابجا کردن کمترین تغییر را در برنامهها ایجاد میکند، چراکه ارائهدهندگان خدمات سرور ابری مثل Azure Virtual Machine دارای محیطی هستند که از دیدگاه برنامه، اساساً شباهت زیادی به سرورهای فیزیکی دارند.
مهاجرت ابری به روش «برداشتن و جابجا کردن» سریعتر، ساده و ارزانتر از روشهای دیگر است. با این حال ممکن است این روش تمامی مزایای پلتفرم ابری را به دنبال نداشته باشد. بهعلاوه، سازمانها باید پیامدهای امنیتی و پیچیدگی این مهاجرت را نیز در نظر داشته باشند، هرچند ابعاد آن چندان بزرگ نباشد. درست است که سرورهای ابری شبیه سرورهای مجازی هستند، اما اگر کسبوکار شما در زمینه امنیت اطلاعات تمهیدات لازم را در نظر نگرفته باشد، مهاجرت ابری به این روش میتواند منجر به بروز ریسکهای امنیتی شود.
2. ساختاربندی مجدد
استراتژی ساختاربندی مجدد، طراحی یک برنامه را تبدیل میکند تا از مشخصات پلتفرم ابری بهره ببرد. به عنوان مثال ممکن است یک برنامه با ساختار یکپارچه، مجدداً به شکل میکروسرویسهایی که روی کانتینرها میزبانی میشوند، ساختاربندی شود. همچنین ممکن است برنامهای به شکلی تنظیم شود که بتواند به جای یک پایگاه داده با میزبانی داخلی، با یک پایگاه داده دارای هاست مدیریتشده کار کند.
گستردگی و پیچیدگی پروژههای ساختاربندی مجدد به اهداف هر کسبوکار و اغلب به هزینههای این کار بستگی دارد. همانند سایر روشهای مهاجرت ابری، در ساختاربندی مجدد نیز باید به بحث امنیت داده و حریم خصوصی توجه ویژه داشت.
3. بازسازی/جابجایی
در بیشتر مهاجرتهای ابری اساسی، یک برنامه بهصورت کامل بازسازی یا جابجا میشود. به جای منتقل کردن کد و دادهها به سرور ابری، برنامه را از ابتدا برای سرور ابری مینویسند و اجرا میکنند. زمانی که برنامهای برای اجرا روی سرور ابری نامناسب باشد یا کسبوکاری بخواهد از فناوریها و پلتفرمهای جدید استفاده کند، باید استراتژی بازسازی/جابجایی را برای انتقال برنامههای خود انتخاب کند. با این روش شما یک برنامه بومی ابر (Cloud Native) خواهید داشت، اما روش بازسازی/جابجایی پرخرجترین و پیچیدهترین روش مهاجرت ابری است.
7 مزیت ابری کردن خدمات آی تی سازمان
هر روشی را که برای مهاجرت ابری انتخاب کنید، این مزایا را برای شما خواهد داشت:
1. رایانش ابری انعطافپذیر است
نیاز کسبوکارها به پهنای باند معمولاً شناور و متغیر است و زمانی که خدمات آی تی سازمانتان را ابری میکنید، میتوانید پهنای باندتان را بهسادگی تغییر دهید. دلیل این اتفاق وابسته بودن ظرفیت ابر شما به سرورهای راه دور است.
بازار نرمافزار امروز بهسرعت در حال تغییر است و افزایش سرعت استقرار نرمافزار و عرضه آن به بازار اهمیت زیادی دارد. زمانی که شرکتها به جای خریدن و تنظیم سرورها اقدام به تهیه آنها میکنند، فرایند استقرار نرمافزارها سریعتر پیش میرود. همچنین فرایند تست و استقرار نرمافزارهای شرکتی روی ابر، با سهولت و سرعت بالایی انجام خواهد شد و به شما این اطمینان را میدهد که فرایند تولید و خدمات شما بدون وقفه پیش میرود.
2. در صورت بروز بحران، سرور ابری امنیت دادههای شما را حفظ میکند
استفاده از رایانش ابری به سازمان شما کمک میکند تا یک راهکار بهصرفه و مؤثر را برای بازیابی اطلاعات پس از بحران، پیادهسازی کند. هنگام استفاده از ابزارها و خدمات ارائهشده توسط میزبان ابری، از سیستمها و اطلاعات شما بهآسانی محافظت خواهد شد و انتقال آنها بر اساس مقررات طرحهای بازیابی اطلاعات در زمان بحران و منطبق با شرایط کسبوکار شما انجام میشود.
برخی از مثالهای طرحهای بازیابی اطلاعات در زمان بحران عبارتاند از:
- ایجاد رونوشت روی ابرهای دیگر (جایگزینهای داغ، گرم و سرد)
- نسخههای پشتیبان ابری با چند کپی
- بارگذاری چندگانه برنامهها که با تقسیم میان چند ابر متعادل شده است.
پشتیبان گیری روی سرور ابری به شما کمک میکند تا به عنوان مثال دزدیده شدن لپتاپ یکی از کارکنان، نگران از دست
رفتن اطلاعات آن نباشید. همچنین هنگام ریزش بار یا از دسترس خارج شدن سایت، شانس از دست رفتن یا خراب شدن اطلاعات شما کاهش مییابد.
راههای هوشمندانهای برای اطمینان از اینکه تنها کسانی که به سیستم یا دادهای نیاز دارند به آنها دسترسی پیدا میکنند، وجود دارد. این راهها منجر به اطمینان همیشگی از امنیت دادههای شما میشود.
ممکن است برخی تصور کنند که محیط بازی مثل تأسیسات ابری، در برابر تهدیدات امنیتی آسیبپذیرتر است؛ اما باید بدانید که در کمال شگفتی، ارائهدهندگان خدمات ابری، اقدامات سختگیرانهای را برای اطمینان از امنیت و محافظت از دادههای شما در برابر حملات سایبری اتخاذ میکنند. این حملات میتواند شامل ورود ترافیک غیرضروری از مکانهای تائیدنشده نیز باشد. به همین دلیل بهتر است آن دسته از ارائهدهندگان خدمات ابری را انتخاب کنند که اتصالات و شبکههای ابری امن را فراهم میکنند.
3. رایانش ابری زیرساختها را بهصورت خودکار بهروزرسانی میکند
یکی از مزایای چشمگیر رایانش ابری، فراهم کردن آپدیتهای خودکار برای امنیت دادهها و نرمافزار در زیرساخت اساسی آنها است. این مزیت منجر به اطمینان از امنیت و انعطافپذیری پلتفرمهایی است که شما آنها را برای میزبانی از برنامهها و دادههای خود انتخاب میکنید.
برخی دیگر از ارائهدهندگان خدمات ابری، مدیریت کلیه لایههای نرمافزاری را ارائه میدهند که همان سطح از امنیت، انعطافپذیری و پایداری را برای سیستمعامل و برنامههای اصلی شما فراهم میکند. این پیشنهاد، موجب میشود که شما به جای نگرانی برای امنیت دادهها، بر کسبوکار خود تمرکز کنید.
4. استفاده از رایانش ابری در هزینههای سختافزاری صرفهجویی میکند
زمانی که شما از خدمات ابری استفاده میکنید، نیاز شما به خرید سختافزارهای متنوع همانند ابزارهای ذخیرهسازی اطلاعات و سرورهای داخلی رفع میشود. این موضوع به معنای نگهداشتن پولی است که شما آن را بهصورت سنتی برای خرید سختافزارهای موردنیاز کسبوکارتان مثل سرور و پایگاه داده خرج میکردید. برخی از ارائهدهندگان خدمات ابری، دارای مدل «پرداخت بر اساس میزان مصرف» هستند که انتخاب آن به گردش مالی شما کمک شایانی خواهد کرد.
هزینههای بسط پایگاه داده و تعمیر و نگهداری آن، سالبهسال افزایش مییابد. این در حالی است که شما باید دائماً بخشهای بیشتری از سازمان را دیجیتالی کنید و در همان حال، سختافزاری که خریدهاید سالبهسال کهنهتر شده و از رده خارج میشود. به این هزینهها، باید هزینه استخدام نیروی بیشتر در دپارتمان IT را نیز اضافه کنید.
5. رایانش ابری شرایط دورکاری و همکاری را بهبود میبخشد
استقرار خدمات آی تی سازمان روی یک سرور ابری، به کارمندان شما این امکان را میدهد که فارغ از هر مکانی که هستند، بهصورت مشترک و همزمان روی یک پروژه مشترک کار کنند. همهگیری کرونا باعث شد تا بسیاری از سازمانها به دورکاری روی بیاورند و بسیاری نیز در دوران پساکرونا با همین روش جلو بروند. این اتفاق باعث شده که اهمیت همکاری مؤثر بهصورت آنلاین، بهصورت همزمان افزایش یافته و به بخشی از دغدغهها و استراتژیهای این سازمانها بدل شود.
استفاده از رایانش ابری یعنی اینکه کارمندان شما تنها با داشتن اینترنت بتوانند از هر جایی با شما کار کنند و بازدهی داشته باشند.
6. استفاده از رایانش ابری در زمان شما صرفهجویی میکند
زمانی که شما و همکارانتان در حال کار روی یک سند یا پروژه مشترک بهصورت آنلاین هستید، استفاده از رایانش ابری به شما کمک میکند تا بهسرعت با همکارانتان ارتباط برقرار کنید و از آنها بازخورد بگیرید. این روش در مقایسه با روش قدیمی ارسال ایمیل و انتظار برای دریافت جواب، سرعت بیشتری دارد. علاوه بر این اکثر ارائهدهندگان خدمات ابری دارای یک تیم پشتیبانی آنلاین هستند که هنگام بروز مشکل فنی، شما را از انتظار برای کارشناس آی تی بینیاز میکنند.
7. رایانش ابری به کسبوکار شما مزیت رقابتی میدهد
مهاجرت به ابر یک راه ساده و مؤثر را برای حفظ شما در میدان رقابت فراهم میکند. با استفاده از رایانش ابری، سازمان شما میتواند به امکانات مشابه با یک سازمان بزرگ دست پیدا کند و در میدان رقابت مشابه با سازمان مذکور، باقی بماند.
جمع بندی
در دوران کرونا و پساکرونا، بقا در بازار به یکی از دغدغههای اصلی هر کسبوکاری تبدیل شده و رایانش ابری میتواند به کسبوکارها کمک کند تا مجدداً خود را از نو بسازند و بر عدم قطعیتها چیره شوند. ابری کردن خدمات IT سازمان منجر به افزایش بهرهوری در سازمان میشود، چراکه کارکنان زمان کمتری را صرف درگیر شدن با مشکلات پلتفرمهای IT سازمان میکنند و این زمان آزادشده صرف انجام وظایف مهم میشود. همچنین خدمات ابری API هایی را به منظور آمادهسازی فراهم میکند که متخصصان آی تی سازمان با استفاده از آنها دیگر نیازی به کد نویسی برای هر خدماتی نخواهند داشت. صرفهجویی در هزینهها و زمان، افزایش امنیت دادهها و ایجاد مزیت رقابتی در مقایسه با رقبا، از دیگر مزایای ابری کردن خدمات آی تی در سازمان است.
منابع :
https://saicom.io/news/business-cloud-migration/
این مقاله را به اشتراک بگذارید