آنچه در این مقاله میخوانید
- ۱. نقاط دارای مشکل (Pain Points) و محدودیتها را تست کنید
- ۲. امنیت را اولویت قرار دهید
- ۳. همه چیز را به ابر منتقل نکنید
- ۴. با ارائهدهندگان خدمات ابری قابل اعتماد کار کنید
- ۵. تمامی دادههای خود را در یک مکان ذخیره نکنید
- ۶. مدلهای مختل رایانش ابری را تجزیهوتحلیل کنید
- ۷. نظارت بر زیرساخت را در اولویت قرار دهید
- ۸. دیتاسنتر فعلی خود را فراموش نکنید
- ۹. برای نرمافزارهای بومی ابری (cloud native) برنامهریزی کنید
- انتقال به رایانش ابری
استفاده از فناوری رایانش ابری برای کسبوکارها به واقعیتی اجتنابناپذیر تبدیل شده و روشی مؤثر برای بهبود عملکرد کسبوکار است؛ گرچه راههای متفاوتی برای پیادهسازی آن وجود دارد. تکنولوژی کسبوکارها را بهگونهای متحول کرده که تا چند سال قبل پیشبینی نمیکردیم. قبلاً شرکتها باید روی محیطهای سرورهای فیزیکی سرمایهگذاری و آنها را به منظور اجرای برنامهها و اپلیکیشنهای خودشان نگهداری میکردند. در حال حاضر رایانش ابری این وضعیت را کمی تغییر داده است. این تکنولوژی مهم روند روبهرشدی دارد و پیشبینی شده که تا سال 2023 میزان سرمایهگذاری کاربران نهایی روی خدمات ابر عمومی به 20.7 درصد برسد.
رایانش ابری انقلابی در زمینه روش کار شرکتها ایجاد کرده و نقشی محوری در تحول دیجیتال شرکتها دارد و به آنها این امکان را میدهد که در دنیای امروزی کار کنند؛ مخصوصاً فضای کاری از راه دور و دیجیتالی که رشد فزایندهای دارد. با این حال نحوه تصمیمگیری در مورد چگونگی ترکیب کسبوکارتان با رایانش ابری، در موفقیت یا عدم موفقیت آن تأثیر دارد.
در این مقاله به فهرستی از باید و نبایدها اشاره شده که سازمان شما هنگام مهاجرت به ابر باید به آنها توجه کند.
۱. نقاط دارای مشکل (Pain Points) و محدودیتها را تست کنید
مهاجرت به ابر مزایای زیادی دارد؛ اما فقط در صورت درک پلتفرم میتوانید این مزایا را به حداکثر برسانید. عملکردن بر خلاف این توصیه میتواند منجر به مشکلات جدی شود. پس پیش از متعهدشدن به خدمات ابری، بینید که این تکنولوژی چگونه میتواند نقاط دارای مشکل کسبوکار شما (مثل بهاشتراکگذاری فایلها و ارتباطات درون تیمی) را برطرف کند. مهاجرت ابری زمان بر است و در اغلب موارد در این مسیر با خطا مواجه میشوید. خود را برای این محدودیتها آماده کنید و در عین حال برای آنها استراتژیهای کاهشدهنده داشته باشید.
۲. امنیت را اولویت قرار دهید
در زمان طرحریزی برای استراتژیهای ابر محور، اصلاً نباید بحث امنیت را از اولویت خارج کنید و در حقیقت این موضوع باید اولویت اصلی شما باشد. حواستان به نحوه دسترسی و صلاحیتها باشد؛ چون هکرها مرتب به سیستمهای ابری حمله میکنند. یکی دیگر از اقدامات مهم برای تقویت امنیت ابری، شامل بستن شکافهای واضح در زیر ساخت ابری و لایهای است که کسبوکار شما با آن کار میکند؛ یعنی برای انجام تمامی اقدامات امنیتی نباید فقط روی ارائهدهنده خدمات ابری خود تکیه کنید. در صورت اجرای صحیح، تکنولوژی مبتنی بر ابر میتواند میزان امنیت سازمان را افزایش هم بدهد.
امنیت دادهها روی سرورهای ابری چقدر است؟
۳. همه چیز را به ابر منتقل نکنید
با وجود این که داشتن دیتابیس عملیاتی روی ابر هیجانانگیز است؛ اما لازم نیست که کسبوکار شما هر فایلی را به سرورهای ابری منتقل کند. برای تصمیمگیری در مورد اجباری یا اختیاری بودن نگهداری فایلها روی ابر، با تیم رایانش ابری خود مشورت کنید. این موضوع امنیت و بهرهوری را بهبود میبخشد. اگر انتقال کامل کسبوکار شما به ابر اجباری است، اطمینان حاصل کنید که چند کپی از فایلها در جاهای دیگر هم نگهداری شوند. با این کار عواقب ناگوار از دست رفتن فایلها به دلیل حملات سایبری را کاهش میدهید.
۴. با ارائهدهندگان خدمات ابری قابل اعتماد کار کنید
ارائهدهنده خدمات ابری خدمات رایانش ابری و راهکارهای موردنیاز برای نحوه کارکرد سازمان شما را در اختیارتان قرار میدهد. ممکن است این راهکارها شامل ارائه سختافزارهای مجازی اجارهای با بردهای مدارچاپی (PCB) دارای طراحی عالی و نرمافزارهای بهروز شود. ارائهدهنده خدمات ابری ایدئال باید از سختافزار امن و به روزی که PCB آن بهخوبی طراحی شده و میتواند از پس فرایندهای سنگین بر بیاید، استفاده کند.
این نوع طراحی به تجهیزات اجازه میدهد که اطلاعات را بهقدری سریع منتقل کنند که پیش از پایان جابهجایی سیگنال بین اجزا، انتقال به اتمام برسد. پیش از انتخاب ارائهدهنده خدمات ابری، مطمئن شوید که انطباق آنها با استانداردهای بینالمللی پروسههای مدیریت داده قابلتأیید است. این شرکتها باید با دادههای شما مثل مهمترین دارایی خود رفتار کنند و روشهای سریع، هوش مصنوعی ادغام شده و تجربه مشتری سطح بالا را ارائه کنند.
۵. تمامی دادههای خود را در یک مکان ذخیره نکنید
اگر ارائهدهنده خدمات ابری قرار است فقط بخشی از دادههای کسبوکار شما را ذخیره کند، باید به فکر طرحی برای ذخیرهسازی سایر دادههای خود باشید. ذخیرهسازی این دادهها روی دستگاههای مختلف موجود در یک مکان، منجر به فاجعه میشود؛ چون رویدادهایی مثل دزدی و حوادث طبیعی دادههای شما را به خطر میاندازند. آنچه برای یک دستگاه رخ میدهد، به سادگی میتواند برای backupها هم رخ دهد و توانایی بازیابی دادهها را از شما بگیرد.
آشنایی با مزایای ذخیرهسازی ابری اطلاعات
۶. مدلهای مختل رایانش ابری را تجزیهوتحلیل کنید
پیش از انتخاب ارائهدهنده خدمات ابری، باید با مدلهای مختلف رایانش ابری آشنا شوید. هر کدام را تجزیهوتحلیل کنید تا بفهمید کدام یک با نیازهای کسبوکار شما سازگار است. 3 نوع رایانش ابری وجود دارد:
- زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS)
- پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)
- نرمافزار به عنوان سرویس (SaaS)
IaaS سرور، شبکه و تجهیزات ذخیرهسازی را در اختیار کاربران قرار میدهد، PaaS برای کسبوکارهایی که فقط به ابزار و نرمافزار برای برنامهنویسان خود نیاز دارند مناسب است و SaaS رایجترین نوع رایانش ابری است که در آن کاربران از طریق مرورگر میتوانند به اپلیکیشنهای ابری دسترسی داشته باشند. همچنین رایانش ابری بر اساس نحوه استقرار نیز دستهبندی میشود. سعی کنید پیش از انتخاب سرویس یا ارائهدهنده خدمات ابری، همه جزئیات لازم را در مورد 3 مدل رایانش ابری متوجه شوید.
۷. نظارت بر زیرساخت را در اولویت قرار دهید
نظارت بر زیر ساخت فرایندی است که منجر به پیگیری عملکرد، تخصیص منابع و هر نوع تغییر لازم برای دستیابی به اهداف سازمانی میشود. مدل نظارتی ایدهآل به شما اجازه میدهد تا ردیابی، مدیریت و تأمین امنیت منابع خود را به صورت مؤثر انجام دهید. بسیاری از سازمانها این موضوع مهم را فراموش میکنند؛ اما بدون قوانین و پروتکلهای لازم، کارکردن در محیط ابری میتواند روی پروژهها تأثیر بگذارد و حتی منجر به جریمه شود. در نهایت نظارت بر زیرساخت باعث میشود که همه چیز به صورت روان اجرا شوند.
۸. دیتاسنتر فعلی خود را فراموش نکنید
امکان دارد دیتاسنتر فعلی شما ناسازگاریها و پیچیدگیهایی داشته باشد که رایانش ابری میتواند این مشکلات را کاهش دهد. البته اگر آن را نادیده بگیرید با ریسک بالایی مواجه میشوید. اگر دیتاسنتر فعلی خود را به منظور هماهنگی با سرویسهای ابری متحول و بهروز کنید، در سالهای آتی هم قابلاستفاده باقی میماند. هنگامی که به ابر مهاجرت کردید، نسبت به طراحی استراتژی بهینهسازی دیتاسنتر برای انجام وظایف و اجرای اپلیکیشنهایی که برای آن ساخته شده، اقدام کنید.
نکات مهم پیش از خرید سرور ابری و مهاجرت به ابر
۹. برای نرمافزارهای بومی ابری (cloud native) برنامهریزی کنید
نرمافزارها و اپلیکیشنهای بومی ابری از مدل Cloud delivery برای اجرای DevOps، ارائه خدمات به صورت پیوسته، میکروسرویسها و … استفاده میکنند. همزمان با بلوغ استراتژی ابری، بهتر است به فکر ساخت سرویسهای خود با استفاده از ساختارهای بومی ابری باشید. با این روش، سرویسهایی را میسازید که به صورت اختصاصی برای اجرا در ابر طراحی شدهاند و همزمان با تکامل کسبوکار شما، مقیاسپذیرتر و اجراییتر میشوند.
انتقال به رایانش ابری
رایانش ابری واقعیتی غیرقابلانکار برای بسیاری از کسبوکارها است اما این موضوع به این معنی نیست که بدون برنامهریزی دقیق به ابر مهاجرت کنیم. تعامل با چالشهای رایانش ابری متفاوت است و شامل مدلهای لایسنس (مجوز) نرمافزاری، مسئولیتهای ارائهدهنده خدمات ابری و نحوه مدیریت سازمان شما میشود. مهاجرت ابری به آمادهسازی سازمان شما با کمک اطلاعات صحیح و کمی احتیاط نیاز دارد. با برداشتن گامهای صحیح، نتیجه ادغام کسبوکار شما در رایانش ابری درخشان خواهد بود.
شما میتوانید با مراجعه به سرویسهای ابری ابرآمد با خدمات ما آشنا شده و در صورت نیاز به مشاوره رایگان با کارشناسان ما تماس بگیرید.
این مقاله را به اشتراک بگذارید