آنچه در این مقاله میخوانید
تاثیر رایانش ابری بر روی آینده اینترنت به چه میزان خواهد بود؟
رایانش ابری در حال تبدیلشدن به یک الگوی رایانشی کلیدی است که استفاده از آن باعث شده تا بتوانیم در هر زمان، بدون دردسر و با استفاده از اینترنت به منابع رایانشی اشتراکی دسترسی پیدا کنیم، آن هم منابعی که میتوانیم در آنها دخل و تصرف انجام دهیم.
سرعت تغییر و تحولات دیجیتالی سازمانها رو به افزایش است و به همین دلیل صاحبان کسبوکارها به دنبال راههایی برای افزایش چابکی، ماندن در بازار، سوددهی و مقیاسپذیری هستند.
تکنولوژی رایانش ابری، هسته اصلی تمامی استراتژیهایی است که هدفشان دستیابی به عملکرد بهتر و سریعتر است.
رایانش ابری در اصل همان رایانش شبکهای در مقیاس بزرگ است که برنامهای مبتنی بر ابر را روی سرورهایی اجرا میکند که در سراسر اینترنت پخش شدهاند.
این سرویس به کاربران اجازه میدهد که از هر جایی بتوانند به برنامهها و فایلهایی که در فضای ابر ذخیرهشده دسترسی داشته باشند و این موضوع نیاز به داشتن سختافزارهای خاص برای دسترسی را حذف میکند.
از آنجایی که این برنامهها و فایلها روی شبکهای از کامپیوترهای میزبانیشده در سرتاسر اینترنت ذخیره شدهاند، رایانش ابری باعث میشود که مدارک و اسناد مورد نیاز از هر جایی در دسترس باشند.
مفید بودن رایانش ابری هم برای افراد و هم برای کسبوکار ثابت شده و اگر بخواهیم دقیق باشیم، تأثیر رایانش ابری در دگرگونی زندگی ما انکارناپذیر است.
تاثیر رایانش ابری چیست؟
رایانش ابری به کسبوکارها اجازه میدهد که علاوه بر مقیاسپذیری، از مزایای زیر بهرهمند شوند:
- وفق دادن خود با شرایط جدید
- افزایش سرعت نوآوری
- افزایش چابکی
- کارآمدکردن فرایندها
- کاهش هزینهها
استفاده از این مزایا باعث میشود که سازمانها علاوه بر خروج از بحران، بهبود و رشد پیدا کنند. در ادامه با مزایایی آشنا میشوید که تأثیر رایانش ابری بر آینده اینترنت را نشان میدهد:
افزایش فضای ذخیرهسازی
در حال حاضر سرعت تولید اطلاعات بیشتر از هر زمان دیگری است و این سرعت در آینده بیشتر هم میشود. ایمن نگهداشتن این حجم از اطلاعات کار دشواری است. همچنین بیشتر کسبوکارها اطلاعات خود و مشتریانشان را روی پایگاههای داده فیزیکی ذخیره و نگهداری میکنند.
همزمان با افزایش اقبال سازمانها به استفاده از رایانش ابری، انتظار میرود که شرکتهای ارائهکننده خدمات ابری پایگاههای داده ابری را با قیمتهای پایینتر عرضه کنند.
یکی دیگر از دلایل این اتفاق، افزایش شرکتهای ارائهدهنده این خدمات و رقابتی شدن بازار آن است. این اتفاق به سازمانها کمک میکند تا اطلاعات خود را بهصورت یکپارچه و بدون نیاز به فضای فیزیکی وسیع، ذخیره و نگهداری کنند.
بهبود عملکرد اینترنت
اینترنت اشیا میتواند کیفیت و تجربه بهرهبرداری مفید از اینترنت را افزایش دهد. با استفاده از رایانش ابری و اینترنت اشیا، دادههای ذخیرهشده در سرور ابری برای دسترسیهای بعدی آماده باقی میمانند و این موضوع باعث میشود که تجزیه و تحلیلهای عمیق و بهبود عملکرد امکانپذیر شود.
کسبوکارها و مشتریان آنها توقع دارند که خدمات مورد نظرشان با بالاترین کیفیت و در کمترین زمان ارائه شود و استفاده از رایانش ابری به دستیابی به این هدف کمک میکند. یکی از نتایج این اتفاق، افزایش سرعت دانلود و آپلود است. افزایش سرعت انتقال دادهها یکی از مهمترین موارد تاثیر رایانش ابری بر آینده اینترنت خواهد بود.
اولویتبندی نرمافزارها بهصورت ساختارمند
برنامههای مستقل به مرور زمان در حال پیچیده و بزرگتر شدن هستند و به همین دلیل، تکنولوژیهای رایانش ابری به تفکر سیستمی (سامانهای) پیشرفته نیاز پیدا میکنند.
در حال حاضر بیشتر نرمافزارهای سیستمی به قابلیت شخصیسازی بهصورت گسترده نیاز دارند و به همین دلیل نرمافزارهای ابری مورد استفاده توسط سازمانها هم به این نوع شخصیسازی از نظر عملکردی و امنیتی نیاز دارند. این نرمافزارهای ابری جدید باید کاربرپسند و تطبیقپذیر باشد.
از آنجاییکه اپلیکیشنهای آینده در جاهای دیگری غیر از سرورهای ابری ذخیره میشوند، برای توسعه آنها باید از رویکردها و چشماندازهای متنوع بهره گرفت.
رایانش ابری و سرورهای ابری دارای ماژولهایی هستند که استفاده از آنها راهکار مناسبی برای کاهش هزینههای نرمافزاری و ذخیرهسازی است؛ یعنی نرمافزارهای ابری در بلندمدت به طرز چشمگیری سریعتر و چابکتر خواهند بود.
تاثیر رایانش ابری بر اینترنت اشیا
اینترنت اشیا (IoT) یکی از مهمترین تکنولوژیهای مورداستفاده در یک دهه اخیر است. پیشرفتهایی که در زمینه رایانش ابری و تجزیه و تجلیل دادهها بهصورت بلادرنگ بهدستآمده، باعث شده که این تکنولوژی مدام در حال تغییر باشد.
در تکنولوژی اینترنت اشیا ارتباط ماشین با ماشین (M2M) و به اشتراکگذاری دادهها بهصورت همزمان انجام میشود و تأثیر رایانش ابری در این تکنولوژی، آسان کردن آن است.
بهبود خدمات ابری
رایانش ابری امکان ارائه خدمات زیادی را فراهم کرده است و پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS)، نرمافزار به عنوان سرویس (SaaS) و زیرساخت به عنوان سرویس (IaaS) از مهمترین خدمات ابری محسوب میشوند. استفاده از این سرویسها برای رسیدن به اهداف سازمانی حیاتی است.
بسیاری از ارزیابیها و تحقیقها نشان میدهد که تأثیر رایانش ابری در کاهش حجم کاری سازمانها غیر قابل انکار است و در آینده خدمات SaaS مسئول حلوفصل کردن حدود ۶۰ درصد حجم کاری سازمانها خواهند بود.
تاثیر رایانش ابری بر امنیت بیشتر
امنیت دادههای ذخیرهشده روی سرورهای ابری به صورت صددرصدی قابل تضمین نیست و ارائهدهندگان خدمات ابری که در مقیاس کوچک کار میکنند، ممکن است قادر به تضمین تمام و کمال امنیت دادهها نباشند. برای جلوگیری از حملات سایبری، سرویسهای ابری آینده باید از تدابیر امنیتی پیشرفتهتر استفاده کنند.
در نتیجه، میتوان تأثیر رایانش ابری در تمرکز بیشتر سازمانها بر امور مهمتر را مشاهده کرد، چرا که دیگر نگران تأمین امنیت دادهها و در نظر گرفتن راههای جایگزین برای ذخیره کردن دادهها نخواهند بود.
تأثیر رایانش ابری در حوزه اقتصاد
اگر رایانش ابری با همین سرعت به پیشرفت خود ادامه دهد، نیاز به سختافزار کاهش پیدا میکند. در آینده برای بیشتر فرایندها و عملیات سازمانی از مجازیسازی، رایانش ابری و ماشینهای مجازی (VMs) استفاده خواهد شد و به همین دلیل، هزینههای لازم برای راهاندازی تجهیزات فیزیکی و نصب نرمافزار کاهش پیدا میکند.
این موضوع، منجر به کاهش کاربرد سختافزارها میشود. علاوه بر این، در آینده شاهد تأثیر رایانش ابری در خودکار و مجازی شدن فرایند تجزیه و تحلیل دادهها خواهیم بود. این اتفاق نیاز به دخالت انسان در این فرایند را برطرف میکند.
رایانش ابری و همکاری ایمنتر
همکاری و به اشتراکگذاری دادهها یکی از مهمترین فرایندها در بیشتر سازمانها به شما میرود. رایانش ابری به اعضای تیمها کمک میکند که فارغ از مکانی که در آن قرار دارند، بتوانند با سرعت، سهولت و امنیت بیشتر همکاری کنند. هر کدام از اعضای تیم میتوانند در زمان دلخواه به اسناد و مدارک دسترسی پیدا کنند، آنها را ویرایش کنند و بازخورد بدهند.
جمعبندی
در حال حاضر بسیاری از خدمات ابری با کمک رایانش ابری ارائه میشوند و امکان پشتیبانی از کسبوکارهای بزرگ توسط زیرساختهای فیزیکی وجود ندارد. به همین دلیل نوآوریهای تجاری به رایانش ابری وابسته است و تأثیر رایانش ابری در این زمینه غیر قابل انکار خواهد بود. رایانش ابری به کمک چابکی و تطبیقپذیری خود راههای جدیدی را برای کار، بهرهبرداری و اداره کسبوکارها خلق میکند.
بهتر است مطمئن شوید که کسبوکار شما برای چنین تغییراتی آماده است، چرا که جذابیت رایانش ابری برای سازمانها در آینده بیشتر هم خواهد شد.
مطالب مرتبط:
این مقاله را به اشتراک بگذارید