آنچه در این مقاله میخوانید
رایانش ابری به معنای انتقال خدمات کامپیوتری از طریق اینترنت (ابر) به منظور دسترسی به نوآوری سریعتر، منابع قابلانعطافتر و صرفهجویی به مقیاس (economies of scale) است. شما معمولاً برای آن دسته از خدمات ابری که استفاده میکنید پول میدهید و این اتفاق به معنای کاهش هزینهها، مدیریت مؤثر زیرساخت و مقیاسپذیری هماهنگ با آهنگ رشد سازمان است.
سازمانهای مختلف (با هر اندازهای) و صنایع از یارانش ابری برای کاربردهای مختلف استفاده میکنند که این کاربردها شامل back up گرفتن از دادهها، بازیابی در زمان بحران، ایمیل، دسکتاپهای ابری، توسعه و تست نرمافزار، تجزیهوتحلیل دادههای بزرگ و وباپلیکیشنهای مبتنی بر وبی میشود که مستقیماً با مشتریان تعامل دارند. به عنوان مثال سازمانهایی که خدمات سلامت ارائه میدهند از رایانش ابری به منظور ایجاد درمانهای اختصاصیتر برای بیماران استفاده میکنند.
در این مقاله فهرست شرکتهای برتری که با کمک رایانش ابری به موفقیت رسیدهاند را بررسی کردیم تا مسیر آنها با رایانش ابری را درک کنیم و از آن یاد بگیریم. سازمانهای خدمات مالی از رایانش ابری برای شناسایی و پیشگیری از کلاهبرداری بهصورت برخط استفاده میکنند. توسعهدهندگان بازیهای ویدئویی نیز از رایانش ابری برای ارائه بازیهای آنلاین به میلیونها بازیکن در سرتاسر جهان کمک میگیرند.
حتی اگر پرسنل فنی مورد نیاز برای مدیریت رایانش ابری را در سازمان خود ندارید، شرکتهای ارائهدهنده خدمات ابری و سرویسهای مدیریتشدهای همچون ابرآمد در کنار شما هستند تا خدماتی متناسب با نیازها و اندازه شرکت شما ارائه دهند. این کار نه تنها انعطافپذیری بیشتر را برای کسبوکارها به ارمغان میآورد، بلکه کمک میکند که از نظر دیجیتالی گسترش پیدا کنند. مشاهده سرویسهای ابرآمد
در ادامه با 10 شرکت بزرگی که با استفاده از رایانش ابری به موفقیت رسیدهاند آشنا میشوید.
1. جنرالالکتریک (General Electric)
جنرالالکتریک تحول دیجیتالی خود را در سال 2014 آغاز کرد؛ اما 3 سال بعد ترجیح داد که Amazon Web Services (AWS) را به عنوان ارائه دهنده خدمات ابری خود انتخاب و برای میزبانی از بیش از 2000 اپلیکیشن و خدمات ابر محور خود به آن تکیه کند.
کریس درام گول مدیر ارشد فناوری و معاون اجرایی این شرکت گفته است: «انتخاب یک استراتژی پیشرو متمرکز بر بستر ابر و با استفاده از AWS به تیمهای IT ما کمک میکند تا از ساخت و اجرای دیتاسنترها راحت شوند و درحالیکه ما در حال گذر از یکی از مهمترین و بزرگترین تحولات خود در تاریخ جنرالالکتریک هستیم، منابع ما را روی نوآوری متمرکز کنند».
این شرکت ایده ابر صنعتی اختصاصی خود را چند سال قبل از رویآوردن به AWS آزمایش کرد؛ اما در نهایت تصمیم گرفت که از آن استفاده نکند. در نهایت جنرالالکتریک تصمیم گرفت حین سپردن زیرساختهای خود به AWS روی سایر حوزههای کسبوکار خود تمرکز کند.
2. اپل (Apple)
زمانی که اپل Siri (کامپیوتری که از بشر تقلید و از طریق پرسیدن سؤال به کاربر کمک میکند) را توسعه داد، انقلابی در تکنولوژی گوشیهای موبایل ایجاد کرد. گرچه صدای Siri عالی است؛ اما نحوه کارکرد آن عالیتر است. پیش از Siri، رایانش ابری سؤالات کاربر را دریافت و آنها را پردازش میکند.
ممکن است کاربران از رایانش ابری برای تبادل دادهها، اپلیکیشنها و ارتقا استفاده کنند؛ آن هم بدون این که نیازی به تغییر در سختافزار و نرمافزار خود داشته باشند. در حقیقت بسیاری از افراد با برنامه رایانش ابری اپل یا iCloud آشنایی دارند.
3. ای بی (eBay)
آنهایی که از ایبی استفاده میکنند انتظار دارند خردهفروشیهایی را نشان دهد که عملاً هر چیزی که به فکرشان میرسد را دارند. اگر این سایت در مواقع بحرانی از دسترس خارج شود، ممکن است مردم فرصت قرار دادن پیشنهاد برنده روی کالاهایی که بیشتر از همه به خرید آنها تمایل دارند را از دست بدهند. در نتیجه وقتی ایبی تصمیم گرفت مارکت پلیس (Market Place) خود با بیش از یک میلیارد خردهفروشی را جابهجا کند، آن را به عنوان یک پروژه عظیم در نظر گرفت.
به هر حال فرایند انتقال به پلتفرم ابری Google با همکاری تیمی از مهندسان حدود 5 ماه طول کشید. دستیابی به این هدف آنقدر سریع صورت گرفت که باعث شد ایبی از برنامه زمانبندی خود 6 ماه جلو بیفتد. علاوه بر این ممکن است این شرکت استفاده از خدمات گوگل در موقعیتهای جغرافیایی مختلف در سرتاسر جهان را در نظر بگیرد که شامل مکانهایی که خارج از آمریکای شمالی قرار دارند نیز میشود.
در سال 2018 میلادی ای بی شروع به آزمایش تکنیکهای یادگیری ماشین به منظور شناسایی تصویر در پلتفرم ابری گوگل کرد. با کمک گوگل مدت زمان انجام پروژه یادگیری ماشینی که با سیستمهای داخلی ای بی 40 روز طول میکشید به 4 روز کاهش پیدا کرد.
4. نتفلیکس (Netflix)
از آن زمان که نتفلیکس کسبوکار اجاره دیویدی بود، این سرویس پخش آنلاین راه زیادی را طی کرده است. نتفلیکس توجه میلیونها آدمی که مشتاق تماشای برنامهها، فیلمها و مستندهای تحسین شده آن هستند را جلب کرده است.
نتفلیکس به دلیل پایگاه کاربری بزرگ خود باید روشی را پیدا میکرد که با استفاده از آن بتواند تمامی دادههای خود را ذخیره کند و به همین دلیل دیتاسنتر داخلی خیلی سریع کارایی خود را برای این شرکت از دست میداد. آنها در زیرساخت خود به مقیاسپذیری نیاز داشتند.
نتفلیکس ادعا کرده که 117.5 میلیون مشتری آن از سرتاسر جهان، روزانه 140 میلیون ساعت ویدیو روی این پلتفرم تماشا میکنند. به زبان ساده، یک مشتری معمولی نتفلیکس روزانه 1 ساعت و 11 دقیقه یا 71 دقیقه از وقت خود را در این پلتفرم سپری میکند.
حقیقت شگفتانگیز در مورد نتفلیکس این است که آنها قادر بودند تمامی دادههای خود را یکباره جابهجا کنند، آن هم زمانی که رایانش ابری تکنولوژیای تقریباً جدید بود.
5. کروگر (Kroger)
درحالیکه کمپانیهای دیگر مثل جنرالالکتریک AWS را مفید تشخیص دادند، برخی دیگر کلاً از آن اجتناب میکنند و سراغ پلتفرمهای برجسته دیگر میروند. یکی از این شرکتها فروشگاههای مواد غذایی زنجیرهای کروگر است که هزینههای رایانش ابری خود را بین مایکروسافت و آمازون تقسیم کرد و بر اساس گزارشها، میلیونها دلار روی پلتفرمهای ابری هر کدام سرمایهگذاری کرده است. این سازمان هزاران پروژه را روی ابر نگهداری میکند که شامل محصولات فعال و آنهایی میشود که هنوز در مرحله تست و توسعه قرار دارند.
کروگر در سال 2017 بودجه یکسانی را برای هر ارائهدهنده خدمات رایانش ابری صرف کرد؛ اما مقامات آن انتظار داشتند که نرخ هزینه فایده را همچنان ارزیابی کنند تا ببینند که باید کدام یک از این شرکتها را در اولویت قرار دهند. این شرکت همچنین ابر خصوصی خود را هم دارد که از آن برای اهداف خاص استفاده میکند.
سپس در سال 2019 کروگر اعلام کرد که قرار است برای متحول کردن خرید مواد غذایی به وسیله ادغام پیشرفتهترین فناوریهای دیجیتال در یک فروشگاه فیزیکی واقعی، با مایکروسافت همکاری کند. Microsoft Azure به کروگر کمک میکند تا با استفاده از رویکردی داده محور نسبت به خرید مواد غذایی حرکتی رو به جلو داشته باشد. در این رویکرد نیازهای مشتری در نظر گرفته میشود و در بخشی از آن نیز از هوش مصنوعی (AI) کمک میگیرند.
6. فیت بیت (Fitbit)
فیتبیت یکی از مشهورترین تولیدکنندگان ساعت هوشمند محسوب میشود؛ اما به دلیل رشد رقابت در بازار دچار مشکل شده است. با این حال پیشبینیهای بازار سهام نشان میدهد که ممکن است سال 2019 نقطه عطفی تاریخی برای این شرکت باشد. این پیشبینیها پیشرفتهای اواخر سال 2018 را برجسته میکنند که ممکن است حال و هوای سال 2019 را هم تعیین کند. مسئولان فیتبیت به این نتیجه رسیدهاند که یکی از راههای جانبخشی مجدد به برندشان جذابتر کردن آن برای طیف وسیعتری از مخاطبان است.
یکی از راههای رسیدن به این هدف همکاری این برند با Google For Healthcare زیرمجموعه ابری متمرکز بر سلامت گوگل است. این موضوع به کاربران اجازه میدهد که اطلاعات وضعیت سلامتی خود را با پزشکان به اشتراک بگذارند و به فیتبیت هم اجازه میدهد که با اپل رقابت کند که همینالان هم قابلیتی قابل مقایسه (مشابه) دارد.
پیدا کردن دلیل خاص پیشرفتهای اخیر فیت بیت غیرممکن است؛ گرچه امکان دارد نوآوری دادههای سلامتی ابر محور نقش مهمی را در این زمینه ایفا کرده باشد. پزشکان و بیماران به یک اندازه بهراحتی اهمیت میدهند که ممکن است با استفاده از رایانش ابری به دست بیاید. آنهایی که دوست دارند اسناد خود را با این روش به اشتراک بگذارند به فضای ذخیرهسازی اختصاصی دسترسی خواهند داشت.
پس از اشتراکگذاری، پزشکان با استفاده از رابطی جداگانه دادهها را مشاهده میکنند. همچنین امکان دارد آنها از پلتفرم ابری برای نظارت بر بیمار و ویزیتکردن او هم استفاده کنند.
7. کپیتال وان (Capital One)
مورد کپیتال وان از اینجهت ویژه است که ترجیح داده از ابر عمومی به جای ابر خصوصی استفاده کند.
طی سالهای اولیه مهاجرت ابری، این سازمان طرحی برای ابر خصوصی داشت؛ اما در دستیابی به هدف خود ناکام بود. زمانی که شرکتی تصمیم میگیرد به ابر مهاجرت کند، زیرساخت مشخصی را روی دیتاسنترهای خود حفظ میکند. در مقابل کپیتال وان تصمیم گرفت که زیرساخت خود را کاملاً به AWS منتقل کند.
گرچه این شرکت از سایر ارائهدهندگان خدمات ابری نیز استفاده میکند؛ اما AWS ارائهدهنده خدمات ابری اصلی آنها است. آنها سرویسها و برنامههای خود را به ابر منتقل کردند و وقتی چند دیتاسنتر آخر آنها تعطیل شوند، پیشبینی میکنند که صرفهجویی بیشتری در زمینه هزینههای عملیاتی داشته باشند.
8. HotelTonight
مردم برای قابلیت برنامهریزی برای سفر بهنحویکه با برنامه زمانبندی شلوغ آنها هماهنگ باشد، ارزش قائل میشوند. HotelTonightوبسایت و اپلیکیشنی است که به آنها کمک میکند تا اقامتگاههای مقرونبهصرفه را سریع پیدا کنند.
در حال حاضر نقشهای شغلی مرتبط با رایانش ابری بیشتری مثل مهندسان پلتفرم و مهندسان داده در دسترس است. علاوه بر این، ذخیرهسازی اطلاعات روی ابر باید مدیریت دادههای مرتبط با هتل HotelTonight را سادهتر کند.
کاربران همیشه در جریان خدمات جدید مثل پیشنهادهای دارای محدودیت زمانی قرار میگیرند. همچنین این سازمان یک برنامه وفاداری را نیز عرضه کرده است. نگهداری دادهها روی ابر مزایای خاص خود را دارد؛ مثلاً به این شرکت اجازه میدهد تا گزینههای بیشتری را برای اقامتگاه روی سایت خود قرار دهد یا سرویسهای جدیدی را در اختیار مخاطبانش بگذارد.
9. شعبه گرینویل (کالیفرنیای جنوبی) Meals On Wheels
Meals On Wheels سازمانی غیرانتفاعی است که وعدههای غذایی سالم را درب خانه افراد سالمند و ناتوان تحویل میدهد. شعبه گرینویل (کالیفرنیای جنوبی) این سازمان به این نتیجه رسید که مهاجرت به ابر منجر به ارتباطات سادهتر میان داوطلبان و مزایای دیگر میشود.
زمانی که این شرکت سیستم مدیریت مالی خود را به ابر منتقل و استفاده از Microsoft 365 را برای نیازهای داخلی خود شروع کرد، توانست 500 هزار دلار در هزینههای خود صرفهجویی کند. این شعبه Meals On Wheels منطقهای با وسعت 500 مایل مربع را با کمک بیش از 2 هزار داوطلب پوشش میدهد. کارمندان حقوقبگیر این شرکت ممکن است با استفاده از تعدادی تکنیک با داوطلبانی که در راه هستند ارتباط برقرار کنند و این قابلیت به آنها اجازه میدهد بهروزرسانیهایی به موقع را در صورت لزوم انجام دهند.
همچنین امکان توسعه پیامرسانیهای اختصاصی برای اهداف خاصی مثل جمعآوری کمکهای مالی وجود دارد. در نتیجه به جای تلاش برای مستندسازی هر چیزی با کاغذ و خودکار، ممکن است مردم با استفاده از روشهای تکنولوژیک بینش و دیدگاه خود را به اشتراک بگذارند یا دریافت کنند.
10. پینترست (Pinterest)
پینترست شبکه اجتماعی مشهوری است که در سالهای اخیر به محبوبیت زیادی رسیده است. آنها از همان ابتدای کار از رایانش ابری استفاده میکنند.
با افزایش محبوبیت پینترست، رایانش ابری میتواند خود را با میزان ترافیک وفق دهد و با ترافیک سایت همراه شود. این کمپانی در حال حاضر بیشتر از 12 میلیارد دلار ارزش دارد و یکی از نمونههای اولیه موفق رایانش ابری است.
جمعبندی
همانطور که دیدید، وقتی از رایانش ابری بهدرستی استفاده شود، میتواند کارهای شگفتانگیزی انجام دهد. همچنان که رایانش ابری محبوبیت بیشتری کسب میکند، کسبوکارهای بزرگ و کوچک به منظور رشد و توسعه و افزایش وسعت عملیات خود به مهاجرت به ابر ادامه میدهند.
برای کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع به مقاله مزایای رایانش ابری برای سازمانها مراجعه کنید.
این مقاله را به اشتراک بگذارید