آنچه در این مقاله میخوانید
- امنیت DNS چگونه کار میکند؟
- چرا امنیت DNS مهم است و چگونه میتوان به آن دست یافت؟
- ۴ نوع حمله به DNS و نحوه جلوگیری از آن
- مقایسه DNS با DNS Security و DNSSEC
- ۴ مورد از رایجترین افزونههای امنیتی DNS
- راهحلهای امنیتی DNS برای محافظت از کسبوکارها
- چگونه امنیت DNS میتواند به بهبود امنیت و عملکرد کمک کند؟
- ۵ مورد از بهترین روشهای امنیت DNS
امنیت سیستم نام دامنه (Domain Name System) به تکنیک دفاع از زیرساخت DNS در برابر حملات سایبری اشاره دارد. این تکنیک تضمین میکند که زیرساخت DNS شما بهطور مطمئن کار میکند. این امر مستلزم ایجاد سرورهای DNS اضافی، استفاده از فناوریهای امنیتی مانند پسوندهای امنیتی سیستم نام دامنه (Domain Name System Security Extensions) و اجباریکردن ثبت دقیق DNS است.
DNS مجموعهای از نامهای دامنه و آدرسهای IP مرتبط با آنهاست و اغلب با دفترچه تلفن مقایسه میشود که نام افراد را با شماره تلفن آنها مرتبط میکند. بهطور مشابه، DNS تضمین میکند که مرورگر، آدرس نوشتهشده در نوار URL را به آدرس IP ارسال کند. اگر مجرم سایبری به سیستم DNS نفوذ کند میتواند کاربران را به سایتهای جعلی یا مخرب هدایت کند. مجرمان همچنین میتوانند دادهها و وبسایتها را بربایند یا سرورها را غرق درخواست کرده و در نهایت آنها را خاموش کنند. امنیت DNS برای جلوگیری از این نوع حملات طراحی شده است.
امنیت DNS چگونه کار میکند؟
از آنجایی که DNS مسئول تمام فعالیتهای اینترنتی است، نظارت بر درخواستهای DNS و آدرسهای IP که به آنها منجر میشود؛ میتواند به ایمننگهداشتن شبکه شما کمک کند. داشتن سیاستهای امنیتی برای مشخصکردن رفتار غیرمعمول DNS میتواند حفاظت از شبکه را افزایش دهد و تشخیص فعالیتهای مخرب و سیستمهای در معرض خطر را بهبود بخشد. امنیت سایبری DNS به مشخصکردن مناطق دامنههای غیرقانونی کمک میکند. برای جلوگیری از نشت DNS مطمئن شوید که سرورهای DNS را ایمن کرده و جستوجوهایی که از طریق سایت میآیند را از پروتکل رد کنید. اگر دستگاههای در معرض خطر به شبکه شما متصل شوند محافظت لایه DNS باعث توقف بدافزار میشود. امنیت DNS با قطع این خط ارتباطی از سوءاستفاده هکرها در امان خواهد بود.
چرا امنیت DNS مهم است و چگونه میتوان به آن دست یافت؟
تدوین لیستی از وبسایتهای خطرناک و فیلتر کردن محتوای نامطلوب آن از راهحلهای امنیتی DNS است که لایه امنیتی اضافی بین کاربر و اینترنت ایجاد میکند. در نتیجه آن، DNS شما دیگر در معرض خطرات یا حملات قرار نخواهد گرفت. برای دستیابی به امنیت DNS به راهحلی نیاز دارید که شرکت سختافزاری یا نرمافزاری امنیتی، واجد شرایط آن باشد. بهعنوان مثال، میتوانید از فایروال نسل بعدی (next-generation firewall) برای رسیدگی به مشکلات امنیتی DNS استفاده کنید و برخی از بار را از دوش تیم فناوری اطلاعات خود بردارید. NGFW میتواند مدیریت کند که کدام سایتها در اینترنت مجاز به برقراری ارتباط با شبکه شما هستند.
۴ نوع حمله به DNS و نحوه جلوگیری از آن
در اینجا چهار مورد از رایجترین آسیببهای امنیتی DNS و نحوه جلوگیری از سوءاستفاده مهاجمان از آن آورده شده است.
۱. حملات تقویت DoS ،DDoS و DNS
حملات انکار سرویس (denial-of-service) و انکار سرویس توزیعشده (distributed denial-of-service) به سیستمهای DNS با مشغولکردن شبکهها به آنچه بهنظر میرسد ترافیک قانونی است میتواند وبسایتها را از دسترسی خارج کند.
DNS از پروتکل دیتاگرام کاربر (User Datagram Protocol) برای انتقال اطلاعات استفاده میکند. مهاجم میتواند آدرس منبع درخواست DNS را جعل کند و پاسخ را به آدرس IP خاص هدایت کند. آنها میتوانند از نحوه ارسال داده UDP از طریق اینترنت استفاده کنند.
۲. جعل DNS
در سناریوی جعل DNS دادههای DNS جعلی به حافظه پنهان DNS ارسال میشود و باعث میشود آدرس IP نادرست گزارش شود و ترافیک به دامنه مخرب هدایت میشود. در نتیجه، آدرس وبسایت شما میتواند برای اهداف مخرب مانند انتقال ویروس یا سرقت اعتبار استفاده شود.
۳. تونلزنی DNS
تونلزنی DNS از مدل کلاینتسرور برای ارسال بدافزارها از طریق پروتکل DNS استفاده میکند. مجرم سایبری دامنهای را خریداری میکند و از طریق آن بدافزارهایی را روی سرور مهاجم قرار میدهد. هنگامیکه سرور هدف به سایت مهاجم متصل میشود، درواقع بدافزار منتقل شده و تونلی بین سایت مخرب و DNS شما ایجاد میکند.
۴. ربودن DNS
ربودن DNS به هر حملهای اطلاق میشود که کاربر را فریب میدهد تا باور کند که به دامنه مطمئن متصل است. این کار را میتوان با فریبدادن سرور DNS برای ذخیره دادههای DNS نادرست یا با استفاده از سرور DNS مخرب انجام داد.
مقایسه DNS با DNS Security و DNSSEC
DNS به سرور نام دامنه شما اشاره دارد که تضمین میکند کاربران هنگام تایپ URL به آدرس IP مناسب متصل شوند. اما امنیت DNS متفاوت است. برخلاف DNSSEC که شامل روش، پروتکل یا پسوند خاص است، امنیت DNS یک مفهوم است و در اساسیترین سطح، به استفاده از دادههای DNS برای افزایش امنیت شبکه شرکت شما اشاره دارد.
DNSSEC یا افزونههای امنیتی DNS شامل مجموعهای از مشخصات برای احراز هویت درخواستها و پاسخهای DNS با استفاده از امضاهای دیجیتال مبتنی بر رمزنگاری است. سرور DNS با کمک DNSSEC اطمینان حاصل میکند که Root Name Server مجاز به ارسال پاسخ ایمن است. DNSSEC همچنین اطمینان میدهد که پاسخ در حین انتقال تغییری نکرده باشد.
۴ مورد از رایجترین افزونههای امنیتی DNS
چهار افزونه امنیتی رایج DNS عبارتند از:
۱. احراز هویت دادههای DNS رمزنگاری که برای دسترسی به دادههای DNS استفاده میشود.
۲. سیاستهای پاسخدهی که مرتبط با قوانین جستوجوهای DNS است.
۳. احراز هویت و یکپارچگی دادهها که حول استفاده از امضاهای رمزنگاریشده متمرکز است و به سوابق منابع DNS محدود میشود.
۴. انکار وجود معتبر (denial of existence) که تعیین میکند آیا دامنه واقعا وجود دارد یا خیر.
راهحلهای امنیتی DNS برای محافظت از کسبوکارها
صرف نظر از نوع حمله، امنیت DNS راهحل جامعی برای محافظت از DNS عمومی و خصوصی ارائه میدهد و از هر سیستمیکه به عملکرد ایمن و قابل اعتماد وبسایت شما متکی است، محافظت میکند. با محافظت از داراییهای وب خود از طریق امنیت DNS، مهاجمان را از قطعکردن کسبوکار، اخاذی از پرداختها در ازای متوقفکردن حملات، یا سرقت دادهها از شما یا مشتریانتان باز میدارید.
چگونه امنیت DNS میتواند به بهبود امنیت و عملکرد کمک کند؟
در اینجا برخی از بهترین شیوههای امنیتی DNS برای ایمن نگهداشتن سیستم شما در برابر مهاجمان آورده شده است.
چگونه افزونگی از شبکه شما محافظت میکند؟
هنگامیکه سرور DNS با مشکلی مواجه میشود، سرور دیگری کنترل را بر عهده میگیرد. هنگامیکه سرور DNS اولیه از کار افتاده است مدیران میتوانند دستگاهها را برای استفاده خودکار از DNS ثانویه پیکربندی کنند.
اگر با ایجاد سرورهای DNS اضافی به در دسترسبودن زیرساخت DNS دست یابید، رکوردهای DNS شما با آدرسهای IP صحیح همگام میشوند. همچنین از خرابی در امان خواهند بود؛ زیرا سیستم افزونگی شما به طور مداوم دادهها را از سرورهای اولیه به سرورهای ثانویه شما منتقل میکند. این بدان معناست که کاربران نهایی همیشه به وب سرویسهای شما دسترسی خواهند داشت.
مخفیکردن اطلاعات DNS و سرورها
همه کاربران نیازی به دسترسی به همه سرورهای DNS ندارند. برای افزایش ایمنی، فقط با در دسترس قراردادن سرورها و اطلاعات مورد نیاز برای کسانی که از آنها استفاده میکنند شروع کنید.
در مرحله بعد، سرور DNS اصلی خود را مخفی کنید. کاربران خارجی نباید بتوانند سرورهای اصلی را ببینند. به طور خاص، نباید هیچ پایگاه دادهای برای این سرورها در دسترس عموم وجود داشته باشد. درخواستهای کاربران نهایی فقط باید توسط سرورهای DNS ثانویه رسیدگی شود.
۵ مورد از بهترین روشهای امنیت DNS
در اینجا پنج مورد از بهترین روشهای بهبود امنیت DNS آورده شده است:
۱. از ورود به سیستم DNS استفاده کنید که فعالیت کلاینت را ردیابی میکند و مسائل مربوط به جستوجوهای DNS را پیگیری میکند.
۲. حافظه پنهان DNS خود را قفل کنید. قفلکردن حافظه پنهان DNS شما شامل کنترل زمانی است که افراد میتوانند به آن دسترسی داشته باشند. هنگامیکه حافظه پنهان قفل میشود، برای هکرها سختتر است که مخفیانه وارد شوند و از اطلاعات ذخیرهشده در حافظه پنهان سوءاستفاده کنند.
۳. درخواستهای DNS را فیلتر کنید تا بتوانید دامنههای مخرب را مسدود کنید.
۴. لیستهای کنترل دسترسی را پیکربندی کنید که فقط مدیران اجازه دسترسی به Nameserver شما داشته باشند.
۵. از DNSSEC برای اعتبارسنجی امنیت دادههای DNS خود استفاده کنید. DNSSEC از امضاهای دیجیتال استفاده میکند تا مطمئن شود اطلاعات دریافتی مشتریان معتبر هستند.
- امنیت DNS چیست و چرا برای کسبوکارها مهم است؟
امنیت DNS مجموعهای از تکنیکها و راهکارهایی است که به منظور محافظت از سیستم نام دامنه در برابر حملات سایبری طراحی شده است. این سیستم تضمین میکند که درخواستهای DNS به آدرسهای معتبر و امن هدایت شوند و از هدایت کاربران به وبسایتهای جعلی یا مخرب جلوگیری شود. اهمیت امنیت DNS برای کسبوکارها در این است که از اطلاعات حساس، داراییهای وب، و تجربه کاربران محافظت کرده و از خطراتی مانند سرقت دادهها، حملات انکار سرویس یا نفوذ هکرها جلوگیری میکند. امنیت DNS بهطور کلی به حفظ اعتماد مشتریان و عملکرد پایدار سیستمهای آنلاین کمک میکند.
- چه تفاوتی بین DNSSEC و امنیت DNS وجود دارد؟
DNSSEC یا پسوندهای امنیتی DNS یک پروتکل رمزنگاریشده است که به کمک امضاهای دیجیتال، صحت و اعتبار دادههای DNS را تضمین میکند. هدف اصلی DNSSEC جلوگیری از جعل یا تغییر اطلاعات در مسیر انتقال است. در مقابل، امنیت DNS یک مفهوم جامعتر است که شامل تمام راهکارها و تکنیکهایی میشود که برای ایمنسازی کل سیستم DNS استفاده میشود. در حالی که DNSSEC بخشی از امنیت DNS محسوب میشود، امنیت DNS شامل استفاده از ابزارها، پروتکلها، و سیاستهای متنوعی برای محافظت در برابر تهدیدات گستردهتری از جمله حملات DDoS، ربودن DNS و تونلزنی DNS است.
- چگونه میتوان از حملات رایج DNS مانند جعل یا تونلزنی جلوگیری کرد؟
برای جلوگیری از حملات رایج DNS مانند جعل یا تونلزنی، استفاده از تکنیکهای امنیتی مناسب ضروری است. استفاده از DNSSEC برای احراز هویت دادههای DNS میتواند از تغییر یا جعل اطلاعات جلوگیری کند. قفلکردن حافظه پنهان DNS نیز یک اقدام مؤثر است که از دسترسی غیرمجاز به دادههای ذخیرهشده جلوگیری میکند. علاوهبراین، فیلترکردن درخواستهای DNS و مسدودکردن دامنههای مشکوک یا مخرب میتواند جلوی حملات را بگیرد. ایجاد سیاستهای امنیتی برای نظارت بر رفتارهای غیرمعمول DNS و محدود کردن دسترسی به سرورهای DNS نیز از جمله روشهای مؤثر دیگر است. این اقدامات به کسبوکارها کمک میکند تا شبکه خود را از تهدیدات محافظت کرده و عملکرد پایدار آن را تضمین کنند.
این مقاله را به اشتراک بگذارید