آنچه در این مقاله میخوانید
PaaS رویکردی تکاملی برای ارائهدادن میانافزار و ظرفیت پایگاهداده موردنیاز برای میزبانی اپلیکیشنها است. امروزه بسیاری از مشتریان راهکارهایی از PaaS را به کار گرفتهاند. پس از اجرای کامل راهکارها، PaaS خدمات زیر را ارائه میدهد:
- تأمین سریع ظرفیت (در لحظه) نسبت به سرورهای فیزیکی
- بهینهسازی قوی نسبت برنامه به سرور و امکان خاموشکردن ظرفیت مازاد
- نظارت بین دامنهای و هشدار پیشگیرانه
- امکانات اندازهگیری کلی یا جزئی جهت تعیین پارامترهای استفاده برای مشترکین PaaS
مزایای کلی PaaS چیست؟
یکی از مزایای اصلی PaaS، کاهش هزینه است. سازمانهایی که از تکنیکهای PaaS استفاده میکنند گزارش کردهاند که در مقایسه با تیمهای پروژه فردی که پشتههای فناوری انباشته شده خود را مدیریت میکنند، صرفهجویی عملیاتی خود را تا ۵۰ درصد افزایش دادهاند. صرفهجویی در هزینهها معمولاً از منابع استاندارد و تلفیقی مانند سرورها و همچنین حذف کارهای اضافی در تیمها حاصل میشود.
یکی دیگر از مزایای کلیدی PaaS چابکی است. مشتریان PaaS میتوانند با سرعت بیشتری محیطها را برای توسعه، آزمایش و تولید گسترش بدهند. در برخی موارد، تأمین، پیکربندی و ادغام یک پلتفرم میتواند اکثر زمانبندی تولید برنامه را به خود اختصاص دهد. PaaS اجازه میدهد تا برنامهها تقریباً به همان سرعتی که میتوانند توسعه یابند، به دست آزمایشکنندگان و کاربران نهایی برسند. همچنین هنگامی که حجم کاری برنامه در نوسان است، PaaS به تعداد سرورهای خود میافزاید تا عرضه با تقاضا را بهتر مطابقت دهد.
چه نوع شرکتهایی میتوانند از PaaS بیشترین بهره را ببرند؟
اکثر سازمانها در ابتدای پیادهسازی راهحلهای PaaS، شاهد کاهش هزینه و افزایش چابکی خواهند بود. سازمانهایی که بیشتر از همه سود میبرند اغلب یک یا چند مورد از ویژگیهای زیر را دارند:
- زمان ورود به بازار اپلیکیشن فشاری اساسی برای تیمهای توسعه است: توانایی انتقال سریع برنامهای از مفهوم به تولید باید تاحدامکان کمترین زمان را ببرد.
- زیرساختهای بیش از حد تخصیصیافته: تلاشهای متمرکزسازی مراکز داده میتواند کاتالیزوری برای شروع استفاده از تکنیکهای PaaS باشد.
- مشکل در همسویی استفاده از برنامه با ذینفعان: در مجموعهای بزرگ از اپلیکیشنها، PaaS پشتیبانی بهتری از معیارها برای استفاده و بازپرداخت ارائه میدهد.
- هزینههای عملیاتی بالا: کاهش خالص تعداد مدیران برای مجموعهای از برنامهها تأثیر قابل اندازهگیری بر سود نهایی دارد. وقتی که دیگر به صرفه نیست که افراد بیشتری به رفع مسئله اختصاص داده شوند، PaaS گزینهای جذاب میشود.
- سطح بالایی از سفارشیسازی دقیق برای هر محیط برنامه: هنگامی که از دستدادن مدیری عواقب فاجعهباری برای ادامه برنامه دارد، ممکن است زمان آن رسیده باشد که PaaS را در نظر بگیرید. PaaS فرایندهای تکرارپذیر و رسمی را برای مدیریت با استفاده از ابزارهای مدیریت متمرکز تشویق میکند.
قدرت PaaS
از بحثهای رایانش ابری گذشته میدانید که پلتفرم نیروی زیربنایی است که ایدهها و نمونههای اولیه سازمانی را به برنامههای بسیار کاربردی تبدیل میکند. پلتفرمی که میتواند تمام لایههای پیچیده را رمزگشایی کند تا بهسرعت برنامهای جدید بسازد یا برنامهای موجود را به طور مقرونبهصرفه مدرن کند.
پلتفرم ابری ابزارهای Front-end را با چارچوبها و زبانهای مختلف ارائه میدهد تا منطق برنامه را تقویت کند. این سرویسهای داده، مانند پایگاهدادههای رابطهای، پایگاهدادههای NoSQL و پلتفرمهای کلانداده یا دریاچه داده را برای مدیریت حجم زیادی از دادهها مرتبط میکند و ادغام با سایر برنامهها و سیستمها را از طریق ابزارها و فناوریهای متن باز و اختصاصی تضمین میکند.
این پلتفرم همچنین با تجزیهوتحلیل مبتنی بر هوش مصنوعی و یادگیری ماشین (Machine Learning) برنامه را هوشمند میسازد. هنگامی که کل قدرت پلتفرم به عنوان مجموعهای کاملاً مدیریت شده و منسجم از خدمات ابری ارائه میشود به پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) تبدیل میشود.
PaaS ارزش کسبوکار را افزایش میدهد
سازمانهایی که از تکنیکهای PaaS استفاده میکنند گزارش کردهاند که در مقایسه با تیمهای پروژه فردی که پشتههای فناوری انباشته شده خود را مدیریت میکنند، صرفهجویی عملیاتی خود را تا ۵۰ درصد افزایش دادهاند.
کاهش هزینههای فناوری اطلاعات
عناصر پایگاهدادهی کمتر(سرورها، ذخیرهسازی، اجزای شبکه)، در مجموع به معنای کاهش هزینههای سرمایهای است. عناصر کمتر همچنین به معنای کاهش هزینههای عملیاتی به دلیل کارایی بهدستآمده در مدیریت محیط پایگاهدادهای تلفیقی بهجای بسیاری از سیستمهای سیلو شده است که هر کدام پایگاهداده خاص خود را دارند.
کاهش پیچیدگی
عناصر پایگاهداده کمتر همراه با استانداردسازی سیستمعاملها، سرورها، نسخههای پایگاهداده و پیکربندیها، مدیریت آسانتر و محیط قابلاعتمادتری ایجاد میکند.
افزایش چابکی فناوری اطلاعات
قلب پلتفرم پایگاهداده PaaS، یک محیط بسیار در دسترس و مقیاسپذیر است. با این قابلیت، ظرفیت پایگاهداده میتواند بهراحتی و بهسرعت رشد کند یا کوچک شود تا حجم کارهای متنوعی را در خود جای دهد.
بهبود کیفیت خدمات
دیتابیسهای لایه ۲ و ۳ که قبلاً بهصورت مجزا و بدون غلبه بر خرابی (failover) یا فقط با قابلیت انتقال سرد (cold failover) بودند، اکنون با استقرار در یک معماری مشترک سختافزاری و دیتابیس مقیاسپذیر میتوانند دسترسپذیری بیشتری پیدا کنند. در محیطهای مجزا ممکن بود این کار از نظر مالی توجیهپذیر نباشد، اما یک محیط دیتابیس یکپارچه، دسترسپذیری و امنیت بهبودیافته خود را به دیتابیسهایی که اهمیت حیاتی ندارند و اکنون برای اجرا روی آن PaaS یکپارچه شدهاند، گسترش میدهد.
نقش پایگاهداده برای PaaS چیست؟
نقش پایگاهداده در PaaS جایی است که ارزش و کارایی قابلتوجه رایانش ابری متولد میشود. پایگاهداده نقطه اصلی یکپارچهسازی است که در آن منابع مشترک و چابکی، دو جنبه کلیدی ابر، به دست میآیند.
پایگاههای داده میتوانند به نقطه اصلی یکپارچهسازی تبدیل شوند که ارزش کسبوکاری را برای سازمان به همراه میآورد. این یکپارچهسازی میتواند از طریق دو روش انجام شود: یا از طریق یکپارچهسازی پلتفرم که در آن چندین پایگاهداده منابع سرور و ذخیرهسازی را به اشتراک میگذارند، یا از طریق یکپارچهسازی پایگاهداده که در آن چندین طرح پایگاهداده مختلف در یک پایگاهداده واحد که روی زیرساخت سرور یا ذخیرهسازی مشترک اجرا میشود، ترکیب میشوند.
کدام سرویسها میتوانند در PaaS مستقر شوند؟
هنگامی که مشتریان، پلتفرم PaaS را برای تجمیع منابع پایگاهداده و استقرار برنامه ایجاد میکنند، خدمات اضافی، ارزشافزوده و مشترک وجود دارد که میتواند توسط چندین برنامه به اشتراک گذاشته شود. این خدمات اغلب موردنیاز چندین خط کسبوکار هستند، چندین برنامه تجاری را در برمیگیرند و نیاز به عملکرد و دسترسی بالایی دارند. چند نمونه دیگر از این خدمات عبارتاند از:
- خدمات اشتراکی برای ذخیره و مدیریت محتوای ساختاریافته و بدون ساختار
- خدمات یکپارچهسازی مرکزی و مشترک برای ادغام برنامهها: پلتفرم یکپارچهسازی مرکزی میتواند از انواع مختلف ادغامها پشتیبانی کند، از جمله ادغام بین برنامههای مستقر در داخل سازمان، ادغام با برنامههای شرکای تجاری، و ادغام با برنامههای مستقر در فضای ابری خارجی
- طراحی فرایند کسبوکار مشترک و خدمات زمان اجرا که در آن کاربران تجاری میتوانند بهصورت آنلاین برای طراحی و بهینهسازی فرایندهای تجاری که چندین گروه را در برمیگیرد، همکاری کنند. پس از تکمیل، این فرایندها بر روی پلتفرم مرکزی فناوری اطلاعاتی اجرا میشوند.
PaaS—طراحیشده برای سازمانهای مدرن DevOps
نیروی زیربنایی که کسبوکارها را قادر میسازد تا ارزش بیشتری را از محیطهای SaaS و برنامههای کاربردی در محل استخراج کنند، فناوریهای پلتفرم به عنوان سرویس (PaaS) هستند. مانند PaaS، داشتن ترکیب جامعی، مبتنی بر استانداردها و کاملاً یکپارچه از فناوریها برای ساخت، استقرار، انتقال و مدیریت انواع حجمهای کاری مختلف برنامه در ابر با هزینه عملیاتی بسیار پایینتر ضروری است.
سه دلیل برای اینکه چرا باید محیطهای PaaS را برای نیازهای توسعه اپلیکیشن خود انتخاب کنید چرا که محیط PaaS:
۱. بر روی برنامههای کاربردی در سطح سازمانی اجرا میشود
زیرساخت ابری (IaaS) زیرساخت ابری بسیار کارآمد و ایمنی را با گزینههایی انعطافپذیر و در دسترس برای ذخیرهسازی، رایانش و شبکه ترکیب میکند. مشتریان در سطح سازمانی و صنایع بسیار با مقررات سختگیرانه، مزایای عملکرد بالا را در اجرای راهحلهای PaaS در سرویسهای رایانشی اختصاصی میبینندد.
۲. پشتیبانی کامل از کانتینرسازی بر روی سختافزار فیزیکی/VM یا ترکیبی از آنها را ارائه میدهد
DevOps بسیاری از معادلات توسعه برنامهها را تغییر داده است. DevOps با استفاده از اتوماسیون از طریق CI/CD، معماری میکروسرویسها/سرورلس و یک اکوسیستم از ابزارهای اوپنسورس مختلف که امکان نظارت، مدیریت، حاکمیت و مقیاسپذیری بیوقفه این برنامهها را فراهم میکنند، به دستیابی به زمان سریعتر ورود به بازار کمک کرده است.
از رایانش بر روی سختافزار فیزیکی، GPU، ماشینهای مجازی یا کانتینرهای Docker برای زیرساختهای پایه خود استفاده کنید. کانتینرها تضمین میکنند که برنامهها برای توسعهدهندگان از محیطهای توسعه درونسازمانی به فضای ابری قابل حملتر باشند. پلتفرمهای بومی کانتینر، اتوماسیون کامل زنجیرههای DevOps را به همراه هماهنگسازی و مدیریت کانتینرها ارائه میدهند.
۳. پشتیبانی از تمام سازههای توسعه برنامههای کاربردی مدرن مانند بلاکچین، اینترنت اشیا، چتباتها (طراحی شده توسط هوش مصنوعی و ML)
این بحث بدون صحبت در مورد برخی از فناوریهای پیشرفته مانند بلاکچین و چتباتهایی که توسط هوش مصنوعی و یادگیری ماشین پشتیبانی میشوند، کامل نخواهد بود. PaaS برای انتقال و گسترش یکپارچه هر برنامهسازمانی و فعالکردن چتبات، بلاکچین یا اینترنت اشیا برای آن طراحی شده است.
- PaaS چگونه به کاهش هزینههای سازمانی کمک میکند؟
PaaS با استفاده از منابع استاندارد و متمرکز، مانند سرورها و فضای ذخیرهسازی مشترک، به کاهش هزینههای سرمایهای کمک میکند. همچنین با حذف کارهای اضافی در تیمها و مدیریت بهینه منابع، صرفهجویی عملیاتی را تا ۵۰ درصد افزایش میدهد.
- PaaS چگونه چابکی سازمانها را افزایش میدهد؟
PaaS به سازمانها این امکان را میدهد که محیطهای توسعه، آزمایش و تولید را سریعتر گسترش دهند. این راهکار اجازه میدهد تا برنامهها تقریباً همزمان با توسعه به دست کاربران و آزمایشکنندگان برسند و همچنین در زمان نوسانات حجم کاری، منابع را بهسرعت افزایش یا کاهش دهند.
- چه نوع سازمانهایی بیشترین بهره را از PaaS میبرند؟
سازمانهایی که فشار زیادی برای کاهش زمان ورود به بازار دارند، زیرساختهای بیش از حد تخصیصیافته دارند یا با مشکل همسویی استفاده از برنامهها با ذینفعان مواجه هستند، بیشترین سود را از PaaS میبرند. همچنین سازمانهایی که هزینههای عملیاتی بالا دارند یا نیاز به سفارشیسازی دقیق دارند، میتوانند از این تکنولوژی بهرهمند شوند.
این مقاله را به اشتراک بگذارید